SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De Europa League en Conference League gaan van start!

De Europa League en Conference League gaan van start

Afgelopen dinsdag was het dan zover: de start van een nieuw internationaal voetbalseizoen. De Europese grootmachten namen het begin deze week al tegen elkaar op in de Champions League. Ook de Europa League en Conference League tellen dit jaar weer een aantal mooie ploegen, waaronder PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse. Wegens een nationale feestdag in Israël trapten ook de Rotterdammers afgelopen dinsdag al hun Europese seizoen af. Voor de overige ploegen die zich voor Europees voetbal geplaatst hebben start het seizoen vanavond! Daarom lichten wij een aantal opmerkelijke feitjes over de Europa League en Conference League uit!

UEFA Conference League

Ter informatie zullen wij nog even kort uitleggen wat de UEFA Conference League precies inhoudt. In 2015 ontstond er bij de UEFA het idee voor een nieuw, derde voetbaltoernooi in Europa. Eind 2018 communiceerden de bazen van de grootste Europese voetbalorganisatie dat de nieuwe competitie er daadwerkelijk zou komen. In Europa ontstond er veel onduidelijkheid over de invulling en het nut van een derde competitie. Er worden 32 ploegen toegevoegd aan een Europese competitie, waardoor er meer ploegen de kans krijgen om Europees voetbal te spelen. Dit klinkt uitermate positief, maar wij zijn benieuwd of dit toernooi de gewenste publiciteit zal verschaffen. De wedstrijden worden namelijk op de donderdagen afgewerkt, tegelijkertijd met de Europa League-wedstrijden. Als voetballiefhebbers kunnen we echter nooit genoeg voetbal kijken, tenzij het niveau goed blijft natuurlijk. Tottenham Hotspur en AS Roma zijn van de partij, dus wij zijn benieuwd!

UEFA Europa League

In het seizoen 2009/2010 kreeg het op een na belangrijkste Europese toernooi de naam UEFA Europa League. Inmiddels draagt dit toernooi alweer twaalf seizoenen deze naam. Atlético Madrid wist voor de eerste keer de Europa League te winnen, dankzij een fenomenale Diego Forlán. Een andere ex-spits van de Madrilenen is de all-time topscorer van de Europa League. Met 30 doelpunten uit 31 wedstrijden voert Radamel Falcao namelijk de topscorerslijst aan, een geweldige prestatie! In totaal zijn er vier Nederlanders die de Europa League ooit hebben gewonnen: Nathan Aké (2013), Daley Blind (2017), Timothy Fosu-Mensah (2017) en Luuk de Jong (2020). Laatstgenoemde kreeg een glansrol in de finale van 2020. Mede door twee goals van onze landgenoot wist Sevilla FC met 3-2 te winnen van Internazionale. Danny Makkelie mocht deze wedstrijd fluiten en Luuk de Jong werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Wij zijn benieuwd welke Nederlanders dit seizoen indruk gaan maken in dit Europese toernooi!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.