SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

Dit is thuiskomen voor Kylian Mbappé

Het Engelse sportblad COPA90 produceerde een documentaire over de wijk waar Kylian Mbappé opgroeide. Naast Mbappé worden ook andere wijkgenoten als muzikant Ichon, ontwerpster Aïssé N’Diaye en fotgraaf Marvin Bonheur gevolgd. De personen die een inspiratie moeten vormen voor jonge bewoners van “District 93”. Kylian Mbappé is niet het enige voetbaltalent uit de beruchte wijk, ook sterren als William Saliba, Alou Diarra en Abou Diaby groeide hier op.

Kylian Mbappé in de hoofdrol in de documentaire over zijn wijk 93 Famille

Brotherhood

Bondy is een wijk in het noordoosten van Parijs en onderdeel van wijk 93, ofwel Seine-Saint-Denis. De lokale voetbalclub in deze wijk heet Red Star FC en is met haar 123 jaar de oudste club van de Franse hoofdstad. Dit jaar bracht de voetbalclub haar eerste collab uit samen met WWWESH STUDIO. Een streetwear-kledinglijn met het logo van Red Star FC op een prominente plek voor op het shirt. De wijk staat van oudsher bekend om haar multiculturaliteit door migranten afkomstig uit voornamelijk het Caribisch gebied en Afrika. Deze multiculturaliteit staat ook hoog in het vaandel bij alle wijkbewoners en leden van de club Red Star FC. De titel van de documentaire “93 Famille” geeft het gevoel weer van de wijk. De lokale bewoners vormen samen een grote familie.

In de documentaire vertellen mensen over hun band met wereldster Kylian Mbappé. Zijn vader en moeder vertellen over hoe Kylian thuis is en niet de superheld is van het voetbalveld. Er wordt duidelijk gemaakt welke rol de wijk Bondy in het leven van Mbappé heeft gespeeld en dat nu veel jonge lokale bewoners opkijken tegen hem. De plek waar Kylian het onmogelijke mogelijk maakte en een inspiratiebron vormt voor de topvoetballers in de dop. Voetbal, muziek en cultuur zijn de grootste drijfveren in de Bondy-wijk.

FIFA 21

Kylian Mbappé is de op een na jongste speler die scoorde in een WK-finale. Alleen Braziliaan Pelé was een slagje jonger. Twee jaar geleden stond de aanvaller van Paris Saint-Germain voor het eerst op de cover van FIFA. Iets wat hij in ’22 en ’23 ook presteerde!

Bondy muziek

Het Britse tijdschrift Versus heeft een playlist gepubliceerd genaamd “93 till infinity“. Twintig Franse rap nummers samengesteld door radio DJ Thierry Phung. In de lijst komt het gevoel van de Parijse banlieu naar voren waar voetballers en artistieke- en muzikale talenten worden geboren.

Kylian Mbappé heeft helaas nooit in de legendarische FIFA Street serie mogen acteren. Wie daar wel te bewonderen waren en waarom dit spel zo legendarisch was vertellen we hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.