SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

5 toptalenten om in 2020 op te letten

Nu we aan het begin staan van een gloednieuw voetbaldecennium, is het hoog tijd om te gaan kijken wie de beste jonge spelers ter wereld zijn, met onder andere Erling Haaland!

We hebben een shortlist van vijf jonge spelers samengesteld, het zijn stuk voor stuk tieners waarvan we een hoop meer verwachten te zien in 2020 en daarna. De lijst bestaat uit onder andere een rijzende ster van Barcelona en een promovendus van de PSV-opleiding.

 

Mohamed Ihattaren (17 jaar, PSV)

Opgegroeid in Utrecht met Marokkaanse roots, Ihattaren is de meest recente speler met deze achtergrond die doorbreekt bij PSV. In de voetsporen van Ibahim Affelay en Zakaria Labyad heeft Ihattaren het eerste team van de club al gehaald. Hij is een aanvallende middenvelder met flair en zelfvertrouwen die niet bang is om de bal op te eisen, het is dan ook niet gek dat zijn naam al genoemd wordt bij grote clubs als Manchester United en Chelsea. We kijken er naar uit om meer van hem te gaan zien, om te beginnen eerst nog even bij PSV.

https://www.instagram.com/p/B6YemijBItc/

Ansu Fati (17 jaar, FC Barcelona)

Ansu Fati is geboren in Guinea-Bissau, verhuisde naar Spanje op zesjarige leeftijd en sloot zich aan bij de jeugdopleiding van FC Barcelona toen hij 10 jaar oud was. Nog voordat hij 17 werd, stond hij al op het veld met spelers als Leo Messi en op dit moment is Fati een vertrouwd gezicht op de bank van de Catalanen. Het is dan ook niet verrassend dat de Spaanse voetbalbond erop gebrand is om hem te strikken voor de nationale ploeg en Barcelona ziet hem als een potentiële vervanger voor Messi. Zo goed is hij.

https://www.instagram.com/p/B6vsDOiCNVG/

Pablo Moreno (17 jaar, Juventus)

Pablo Moreno is altijd een vaste kracht geweest in de Spaanse jeugdteams. Hij wordt al lange tijd bestempeld als toekomstig middenvelder van La Roja en heeft zoals velen de fijne kneepjes geleerd bij FC Barcelona’s La Masia. Maar zoals vaak het geval is bij dit soort jonge, getalenteerde spelers, worden ze er makkelijk en vroeg tussenuit geplukt. Juventus besloot dat het aantrekken van Moreno de moeite waard zou zijn voordat hij een dik contract in Catalonië zou tekenen. Hij speelt nu voor Juve’s U23 team en laat ook zijn talent zien in de UEFA Youth League. Bovendien werd hij bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo al gespot op de bank van De Oude Dame.

https://www.instagram.com/p/B6v0TebFowx/

Erling Haaland (19 jaar, BVB Dortmund)

Dit is een naam die iedereen ondertussen wel kent, nadat Erling Haaland on fire was dit Champions League-seizoen. BVB besloot dat zijn uitkoopclausule van 20 miljoen euro een goede prijs was om hem van Red Bull Salzburg over te nemen. Waardoor zij nu één van de meest enerverende jonge spitsen van Europa in de gelederen hebben. Door een verandering in de regels van de UEFA, is Erling Haaldn Haaland ondanks zijn wedstrijden voor Salzburg in de Champions League dit seizoen tóch speelgerechtigd voor Die Borussen in het miljardenbal. Dit seizoen is hij al goed voor 28 doelpunten in 22 wedstrijden en we kijken ernaar uit om hem snel in het geel-zwart van Dortmund te zien schitteren.

https://www.instagram.com/p/B6qO2IwCzA-/

Ellie Carpenter (19 jaar, Melbourne City & Portland Thorns)

Carpenter is veruit de meest ervaren speelster in onze lijst tot nu toe, aangezien ze al meerdere wedstrijden voor haar land (Australië) en zelfs al op een WK heeft gespeeld. Met haar heerlijke voorzetten is ze als aanvallende back zeer geschikt voor het moderne voetbal. Maar ook verdedigend staat ze haar “mannetje”.  Nu ze voor zowel Melbourne City in Australië, als Portland Thorns in de VS speelt, krijgt ze ook veel meer speeltijd dan voorheen. Er zijn dan ook weinig jonge spelers die kunnen zeggen dat ze voor twee clubs spelen.

https://www.instagram.com/p/B5_uDmNn0_L/

Wil je graag meer lezen over voetbal? Laat het ons weten via Facebook of Instagram ! We horen je mening graag!