SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

‘The Chosen 2’ by Kylian en LeBron

Twee levende legendes in hun sport. LeBron James heeft een prijzenkast waar je u tegen zegt en Kylian Mbappé wordt gezien als het grootste talent in de mondiale voetbalwereld. Zij hebben de handen ineen geslagen en lanceren nu een gloednieuwe Nike-sneaker genaamd “The Chosen 2”. 

Veel van jullie zal het al zijn opgevallen, maar twee van Nike’s grootste atleten baarde opzien na het veranderen van hun Instagram profielfoto. De Forward van de LA Lakers heeft zijn profielfoto gewijzigd in een foto van de Franse superster van Paris Saint-Germain en andersom. Naast het wederzijdse respect hadden wij al een vermoeden dat er een vette collab in de lucht hing. Om de “The Chosen 2”-collectie te starten, heeft Nike een donatie gedaan aan Mbappés stichting IBKM (Inspired by Kylian Mbappé) en de LeBron James Family Foundation.

Back to the roots

Om beide supporters tevreden te stellen brengt Nike een speciale Mercurial Mbappé voetbalschoen uit, maar ook een LeBron 18 Basketball sneaker. Wat centraal staat bij het duo is hun liefde voor hun afkomst. Mbappé afkomstig uit Bondy, een voorstadje van Parijs en LeBron uit Akron, Ohio. Met deze samenwerking willen zij benadrukken dat de toekomstige generatie moet blijven geloven in hun dromen, zodat deze werkelijkheid kunnen worden.

Dubbele Swoosh

Bij het dragen van de schoen weet je één ding zeker, je zal opvallen. Zowel de voetbal- als de basketbalschoen heeft een KM X LBJ-patroon. De schoen heeft een zwarte en zilveren flair en zal door de iriserende afwerking vanuit iedere hoek een andere kleur hebben. De collab tussen de twee topatleten betekent ook dat er niet één karakteristieke Nike Swoosh op de schoen zit, maar een dubbele! Op de neus van de wondersloffen is het ‘Chosen One’-logo te vinden en ook komt het KM- en LBJ-logo terug in 3D op de schoen zelf. 

Wederzijds respect

Sprekend over ‘The Chosen 2’-pack zei Kylian Mbappé: “LeBron is een unieke kampioen en ik heb het diepste respect voor hem op, maar ook buiten het veld. Hij is een inspiratie voor mij. Van Akron tot Parijs, we ondernemen allebei actie om de lijnen in onze samenleving te verleggen en een betere wereld te bieden aan de jongere generatie. Ik hoop echt dat onze gemeenschappelijke boodschap een sterke sociale impact zal hebben en dit is nog maar het begin van onze verhalen. Deze jonge generatie wil ik inspireren en dragen, hen laten zien dat alles mogelijk is. Ik denk dat dit onze verantwoordelijkheid is op dit moment – om vocaal te zijn, de weg te effenen, de stem van het ongehoorde te zijn – en misschien zelfs rolmodellen te zijn waar ze naar kunnen opkijken. “

LeBron James zei: “Waar ik ook ga in de wereld, ik zal altijd maar een kind uit Akron zijn. En ik zal altijd mijn platform gebruiken en er alles aan doen om de kinderen die na mij komen op te vrolijken en te versterken. Het gaat over het creëren van echte, tastbare verandering, en altijd een plek achterlaten die beter is dan je hem aantrof. Daarom blijft mijn stichting bouwen en meer lagen aan ons werk toevoegen die onmiddellijk inspelen op de behoeften van onze kinderen en gezinnen. Net als Kylian zal ik mensen blijven inspireren om meer te doen en meer te zijn, omdat de wereld nu al ons beste nodig heeft. We zullen er alles aan blijven doen om niet alleen leiding te geven, maar om bij elke stap te handelen en anderen te versterken. “

Vanaf 9 januari is ‘The Chosen 2’ pack te koop in de Nike webwinkel .

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!