SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Steun de Black Lives Matter beweging met dit shirt

Al jaren is de strijd tegen racisme bezig in Amerika en in de rest van de wereld. Eind mei heeft de dood van George Floyd weer een hernieuwd bewustzijn opgeroepen. Wereldwijd wordt racisme verafschuwd, al is het helaas nog steeds aan de orde van de dag. De Black Lives Matter beweging heeft ook op nationaal vlak acties in het leven geroepen.

Ook in Nederland is er sprake van institutioneel racisme. De afgelopen tientallen jaren zijn er steeds meer verschillende tegenbewegingen gaan protesteren. In 2020 zijn deze tegenstemmen steeds luider te horen tijdens de Black Lives Matter-protesten. Elke keer hopen we toch weer dat het de laatste keer is dat ze van zich moeten laten horen. 

‘In Unity, There Is Strength’

Om de protesten nog meer kracht bij te zetten hebben verschillende Amsterdamse modelabels een T-shirt ontworpen. Daily Paper, Filling Pieces, Patta, Smib, Olaf Hussein, The New Originals en Hosselaer sloegen de handen ineen. Op het T-shirt staat de tekst ‘In Unity, There Is Strength’ en hiermee grijpen de lifestyle-brands het momentum om zich te verenigen tegen racisme. 

Waar op de achterkant van het shirt de tekst staat, is de voorkant voorzien van een kunstwerk. Dit artwork komt van de hand van de Amsterdamse designer, ondernemer en kunstenares Farida Sedoc. Zij baseerde haar ontwerp op de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam. Naast de prominente plaats op het T-shirt, zal het kunstwerk ook te bewonderen zijn op verschillende plekken in het Stedelijk Museum.

Donatie

De shirts zijn voor €50 te koop en de volledige opbrengst van deze shirts wordt gedoneerd aan anti-racisme bewegingen als Kick Out Zwarte Piet, The Black Archives en Black Queer & Trans Resistance. Zij zijn de organisaties die het bewustzijn onder de Nederlanders willen brengen. 

De voorverkoop van de ‘In Unity, There Is Strength’ T-shirts is al bezig en loopt tot 3 juli. Hier kun je het bestellen.

Lees hier ook over De 11 topvoetballers met de meest bizarre tatoeages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.