SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rhuigi Villaseñor en Zara team up voor RHU’s

In mei 2022 kwamen RHUDE-ontwerper Rhuigi Villaseñor en Zara met het grote nieuws: een speciale collectie. Het was voor de eerste keer ooit dat er sprake was van een collab tussen de kledingketen en de designer. Nu een jaar verder is het weer zover. Het duo is herenigd en heeft een ontwikkelde en meer uitgebreide collectie op de markt gebracht.

Nieuwe collectie Zara en Rhuigi

Project met een speciaal doel

Het is bijna één jaar geleden toen Zara en Rhuigi het nieuws brachten van de nieuwe samenwerking. Er kwam een nieuwe collectie kleren onder de naam “Redesigning Human Uniform” (RHU). Het doel van de samenwerking was om kwaliteit producten aan te bieden voor iedereen. Dit door de esthetiek van Villaseñor te combineren met het netwerk van Zara.

Na het succes van de eerste campagne kwam het duo vorige week met het grote nieuws van een tweede release. Designer Villaseñor sprak tijdens de nieuwe campagne shoot over het doel van de tweede collectie: “Jongen mensen met een reëel budget toegang geven tot mijn esthetische codes en ontwerp. Bovendien wil ik met Zara als mijn partner hiermee de wereld over”. Dit wil hij bereiken met de nieuwe collectie genaamd “Cross Country”.  Het gaat om twintig ready-to-wear kledingstukken, vijf schoenen en zes tassen. Daarbij wordt er dit seizoen ook nog een nieuwe RHU-geur geïntroduceerd.

Geïnspireerd op het verleden

Het was een verrassing voor vele dat de twee al zo snel met een nieuwe collectie kwamen. De ontwerper van RHUDE is namelijk ook creative director bij het Zwitserse Bally. Het modehuis dat tevens van vaste waarde is op de Milan Fashion Week die deze week van start gaat. Rhuigi heeft de ontwerpen van de collectie geïnspireerd op klassieke varsity – en Ivy League jackets. Het neemt de vorm aan van werkkleding, motorjacks, oversized broeken, kleurrijke overhemden, poloshirts en normale T-shirts.

Zara x Rhuigi droppen nieuwe collectie
Nieuwe collectie Zara x Rhuigi
Collab tussen Zara en Rhuigi Villaseñor

Spijt ondanks lancering

Het specifieke doel van de collectie is de scheidslijn tussen streetwear, luxe en sportkleding te vervagen met belangrijke stukken. Rhuigi gaf aan trots te zijn op de nieuwe drop, maar wel spijt te hebben van één ding: “Dat deze collectie niet voor mij beschikbaar was toen ik mijn eigen identiteit en stijl vormgaf door middel van kleding.” Gelukkig voor ons is die collectie er nu wel. Vorige week vond onder veel animo de pre-release plaats in New York. Daarnaast is vanaf vandaag 20 februari de gehele collectie beschikbaar bij Zara.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.