SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Off-White lanceert voetbalschoenen voor de straat

Off-White lanceert sneakers die verdacht veel lijken op voetbalschoenen. Deze sneakers dragen ook wel de bijnaam: de voetbalschoenen van de straat. Met haar nieuwste model probeert het exclusieve merk hoge ogen te gooien en dat doen ze! Zal Off-White het straatbeeld met deze sneakers gaan domineren? Wij zijn in ieder geval onder de indruk van de Off-White Mountain Cleats.

Het Italiaanse modelabel heeft de laatste jaren een prominente rol gekregen in het straatbeeld. Het merk heeft internationale bekendheid vergaard door beroemdheden die steeds vaker gekleed in Off-White gespot werden. Als gevolg van de ongekende populariteit van deze beroemdheden hebben ook hun aanhangers het label helemaal gevonden. Je vind de kenmerkende pijl terug in de gehele collectie van het Italiaanse modelabel. Van jassen tot riemen, alles is terug te zien op straat. Na samenwerkingen met Nike, Ikea en Louis Vuitton werd het exclusieve merk verkozen tot populairste modemerk van 2018. Dit is de grootste prestatie van het Italiaanse modemerk tot nu toe, maar het modemerk blijft zich ontwikkelen. Met haar nieuwe Off-White Mountain Cleats sneakers probeert Off-White wederom het straatbeeld te domineren.

Virgil Abloh

Samen met zijn Ghanese ouders groeide de designer van de Off-White sneakers op in de Amerikaanse staat Illinois. Abloh begon zijn carrière niet in de mode-industrie, maar ging nadat hij afgestudeerd was werken voor een architectenbureau. Na een paar jaar sloeg Abloh een andere weg in en besloot stage te gaan lopen bij modemerk Fendi. Hierdoor kwam hij in de modewereld terecht en leerde hij rapper Kanye West kennen. De twee begonnen een artistieke samenwerking. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat de modeontwerper met Ghanese roots in 2013 het high fashion streetwear merk Off-White oprichtte. In 2018 kreeg hij een baan als artistiek directeur van het Franse modemerk Louis Vuitton. In datzelfde jaar werd Abloh verkozen tot een van de honderd meest invloedrijke personen ter wereld. Naast kleding heeft Abloh in 2020 ook de originele cover voor het Pop Smoke- album, Shoot for the Stars, Aim for the Moon ontworpen. 

Virgil Abloh probeert met zijn nieuwe Off-White Mountain Cleats het straatbeeld te domineren

Off-White Mountain Cleats

Virgil Abloh is een groot voetballiefhebber. Dit is terug te zien in de nieuwe sneakers van Off-White. De bekende sneakers van het Italiaanse modelabel zijn namelijk omgetoverd tot voetbalschoenen. Dit is niet de eerste keer dat Virgil Abloh de sport combineert met zijn fashionmerk, want afgelopen jaar lanceerde hij in samenwerking met Nike al een World Cup-collectie. De Mountain Cleats zijn technisch gezien geen voetbalschoenen. Echter zijn deze sneakers zo sterk geïnspireerd op de leren, retro voetbalschoen dat je ze prima op het veld kunt dragen. De noppen onder de sneaker variëren in lengte, dit zorgt voor extra grip. De bovenkant van de schoen lijkt geïnspireerd te zijn op de Adidas Predator van jaren geleden. De kenmerkende pijl van Off-White maakt de schoen compleet. Het ontwerp van de sneaker is enorm origineel. Mede hierdoor kan de voetbalschoen voor de straat wel eens een gewilde straatfavoriet worden. 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.