SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Fashion nieuws: Krakatau tech-wear gaat een stap verder

Het Russische  Krakatau is een ‘all year round’ tech brand. Vandaag komen zij met hun nieuwe SS20 collectie. Voor deze Krakatau tech-wear collectie zijn nog nieuwere technologieën en productcategorieën gebruikt.

Vanaf de oprichting in 1999 heeft Krakatau zich gericht op een frisse visie op street-wear. Dit vullen zij aan met functionele elementen en technische details. Elke collectie van Krakatau bevat hetzelfde DNA, zo ook de Krakatau tech-wear collectie. Dit houden zij in stand door vast te houden aan dezelfde ontwerper. Ontwerper LX wil achter de schermen actief zijn en blijft in de anonimiteit.

SS20-collectie

Voor de lente-zomer collectie van 2020 heeft KRAKATAU weer gekozen voor de Grafeen technologie . Grafeen is een enkel atoom, dikke laag grafiet. Grafiet is tot nu toe het sterkste materiaal wat er ooit gemaakt is. Voor de SS/20 collectie heeft de anonieme ontwerper een stormjacket ontworpen die je lichaamstemperatuur gelijkmatig verdeeld. Dit is mede mogelijk gemaakt door het grepen. Grafeen is een tweedimensionaal materiaal dat bestaat uit een enkele laag koolstofatomen gerangschikt op een rooster met een hexagonale structuur. Dit membraan zorgt ervoor dat de warmteoverdracht en geleidende eigenschappen gelijkmatig worden afgevoerd.

Krakatau lanceert ook herenshirts en damesrokken waarvan de naad geheel is weggewerkt. Dit met behulp van een laser die uitgelijnd en met precisie eruit zijn gesneden. Overige materialen die in de nieuwe collectie worden gebruikt is een tweelaagse stof die het moiré-effect, reflecting coating en koolstofpatroonprint creëert.

Waterproef

Naast al deze technische snufjes is de kledinglijn ook waterdicht. Een nieuw ontwikkeld membraan met een hoge waterdichtheid en ademend vermogen. Verder bestaat de collectie uit nieuwe stijlen zoals trench coats gemaakt van waterdichte four-way rekbare stof en een packable windjack. Natuurlijk komt ook de populaire doorschijnende regensjas terug, die dit seizoen is is aangepast tot een kortere jas.

De nieuwe Krakatau collectie SS20 ligt vanaf vandaag in de winkels en is ook te koop op www.krakatauwear.com.

Op de hoogte blijven van de trends op het gebied van fashion? Ga dan naar onze Facebook en Instagram!