SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

Collab Lovers FC en Lyle & Scott: wil je even zien

De liefde van Lovers FC voor voetbal, subculturen en stijl stroomt over in de Britse stijl van Lyle & Scott. En het resultaat mag er zijn. Collab Lovers FC en Lyle & Scott.

Deze unieke unisex-collectie combineert de football culture van Lyle & Scott met de onberispelijke kennis van Lovers FC over voetbal, subculturen en stijl. Een joint venture die ziet dat de merken iconische voetbalshirts uit het verleden opnieuw bedenken voor die fans die de sport kennen en waarderen.

Collab Lovers FC en Lyle & Scott

Lyle & Scott heeft een lange geschiedenis. Het Britse merk werd opgericht in 1874 door William Lyle en Walter Scott, en was aanvankelijk bedoeld als herenkleding voor de golfbaan. In de afgelopen 145 jaar is het merk uitgegroeid van kleine gebreide fabriek in het Schotse stadje Hawick, tot een wereldwijd erkend, premium Brits herenkledinglabel dat wordt gedragen door mensen uit alle mooie en eigenzinnige lagen van het leven.

Hun gebreide items werden in de jaren ’80 en vroege jaren ’90 overgenomen door voetbalfans, waarbij het merk een sterke aanwezigheid kreeg stadions door heel Europa.

 

Auteur, merkadviseur en Lovers FC-oprichter Neal Heard heeft een carrière opgebouwd uit zijn liefde voor sneakers en voetbal. Neal, een autoriteit op het gebied van casuals en een veteraan op de fancultuur van de jaren ’80, heeft een benijdenswaardig archief van voetbalshirts verzameld dat een momentopname geeft van de cultuur en stijl van de game in de afgelopen 25 jaar. Van de gloriedagen van de jaren ’70 tot de opkomst van de het hedendaagse voetbal.

Meer lezen over Football Fashion?

De collectie van Heard heeft, naast zijn ervaringen uit de eerste hand, invloed op de stijlen die voorkomen in deze eerste zesdelige collectie en nieuwe samenwerking.
En dus vind je een paar van meest iconische voetbalshirts uit de jaren ’90, sportieve nostalgische kleuren in premium merinowol. De Collab Lovers FC en Lyle & Scott geeft deze klassieke shirts een nieuw leven – met ontwerpen.
De collectie is vanaf 4 februari exclusief verkrijgbaar bij Lyle & Scott en de Londense winkel OI POLLOI.