SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Maken collabs tussen fashion- en sportmerken de sport minder toegankelijk?

Vroeger waren bijna alle voetbalschoenen helemaal in het zwart, maar tegenwoordig is dat wel anders. Ze zijn te koop in alle kleuren en merken als Adidas, Nike en Puma werken zelf samen met de vetste fashion brands. Waaronder de speciale collab tussen Adidas en Prada die gisteren is gelanceerd. Wij lichten de samenwerking voor jou uit.

Nieuwe collab Adidas en Prada

Geschreven door: Milan Verleg

Scoren in stijl

Het gaat om drie Adidas schoenen die een ander uiterlijk krijgen: de Predator Accuracu, de Copa Pure en de X Crazyfast. Voetbalschoenen die vele Adidas-fans zullen kennen. Ze zijn nu herontworpen met luxer materiaal en worden gecombineerd met specifieke details van Prada. Zo zijn de Prada schoenen nog nét iets specialer en is het eigenlijk zonde om er mee op het veld te staan.

De schoenen zijn daarnaast gemaakt van een duurzame, leren buitenzijde en hebben eenvoudige kleuren als zilver, wit en zwart. Gisteren werden de kicksen onthuld door een paar grootheden van voetballers, zoals Dybala, Rafael Leão en Pedri. Het bleef daarnaast ook in de gamewereld niet onopgemerkt. De makers van populaire videospel FIFA 23 bleken namelijk zo onder de indruk te zijn van de voetbalschoenen, dat ze er speciale tenues van hebben gemaakt.

Wil jij deze voetbalschoenen voor heren nu ook hebben? Ze zijn van 22 mei t/m 25 mei beschikbaar in de Adidas CONFIRMED-APP en vanaf 25 mei op de officiële Prada-website.

Is dit een trend?

Het lijkt erop dat we samenwerkingen als deze steeds meer kunnen verwachten. Vooral onder de jeugd valt het enorm in de smaak en de vraag is eigenlijk welk merk de volgende de stap naar de voetbalschoenen wereld durft te maken. Iemand die hier tenminste op lijkt te hopen is de Dutch Boot Collector. Hij verzamelt voetbalschoenen van over de gehele wereld en in Life After Football ISSUE 76 spraken wij de Nederlander.

Speciale editie schoenen Adidas

Schoenenverzamelaar aan het woord

Hij gaf aan groot fan te zijn van collabs tussen fashion brands en sportmerken, maar was wel ergens bang voor: “Alle tijd en geld die in de voetbalschoenen wereld wordt gestoken is positief. Er moet wel uitgekeken worden dat niet dezelfde markt ontstaat als de sneaker business, waarbij er een nieuw gelimiteerd model uitkomt en iedereen het maar opkoopt om het voor het drie dubbele op eBay te zetten. De sport wordt dan voor bepaalde mensen niet meer toegankelijk.”

Al moest hij er ook bij zeggen dat hij bepaalde schoenen nog nét iets specialer vindt: “Ik ben echt fan van de samenwerkingen tussen Nike met een speler. Dit hebben ze gedaan met Francesco Totti en Andrea Pirlo door een limited edition schoen te maken als een ‘ter ere van’. Ik ben dan ook benieuwd welke spelers er in de toekomst nog met hun eigen schoen gaan komen. Erling Haaland heeft het bijvoorbeeld nog niet.”

Eerder zagen wij al een bijzondere samenwerking tussen Paris Saint-Germain en de Colombiaanse designer Esteban Cortázar. Benieuwd naar die collectie? Wij hebben het uitgelicht!