SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Daily Paper x Van Gogh Museum-collectie moet je even zien!

Daily Paper, het Amsterdamse streetwear merk gaat een collectie uitbrengen samen met het Van Gogh Museum. Een samenwerking waarin verschillende meesterwerken van de schilder samen worden gevoegd met de kleding: een collectie waarin fashion en kunst één worden.

Daily Paper x Van Gogh Museum

De collectie is geïnspireerd op het leven en de kunst van Vincent van Gogh. Het kledingmerk Daily Paper heeft samen met het Van Gogh Museum de collectie ontworpen. In de collectie worden een aantal van de meesterwerken van de kunstenaar in verschillende kledingstukken opgenomen.

De collectie zal bestaan uit 21 stukken, met onder andere jassen, broeken en T-shirts. Het merk kreeg een onbeperkte toegang tot de tekeningen, schilderijen en citaten van de schilder. Elk kledingstuk bevat stukken van beroemde schilderwerken, die in hoge resolutie en in full-color zijn gereproduceerd als grafische prints.

 

Vincent van Gogh

Naast de wat bekendere werken zoals ‘Irissen’ en ‘Zelfportret als schilder’, hebben minder bekende werken ook een belangrijke rol gekregen in de collectie. De collectie zorgt voor een laagdrempelige introductie tot kunst die je kunt verzamelen én dragen.

Abderrahmane Trabsini, Co-Founder van Daily Paper zegt hierover het volgende:

‘Sommige van Van Goghs minder populaire werken zijn net zo meesterlijk als zijn bekendere, maar niet veel mensen zijn zich hiervan bewust. Daarom hebben we besloten ons daarop te concentreren’.

Van Gogh in een modern jasje

De campagne is geschoten door de jonge Nederlandse fotograaf Nick van Tiem. Hij gebruikt het medium fotografie in plaats van het penseel of de tekenpen die Van Gogh gebruikte als middel om de kunst van Van Gogh in een hedendaagse setting te zette. Zo heeft hij ‘De Aardappeleters’ nagemaakt, hierin vervangt hij de boeren van de 19de eeuw door de multiculturele jeugd.

Daily Paper lancering

Op vrijdag 14 februari zullen de deuren van het Van Gogh Museum openen om een eerste preview van de collectie te geven aan het publiek. Vanaf zaterdag 15 februari is de collectie online beschikbaar via dailypaperclothing.com en de  Van Gogh Museum webstore. Ook is de collectie te koop in de Daily Paper winkel en de Van Gogh Museum Shop in Amsterdam, naast geselecteerde retailers wereldwijd.

 

Meer lezen over fashion? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!