SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Comme des Garçons werkt mee aan nieuwste Nike Dunk

35 Jaar geleden lanceerde Nike haar eerste Nike Dunk-schoen. De balans tussen authenticiteit en creatief vernuft bleef altijd in balans. Ook nu weer is er een mooie ontwikkeling doorgemaakt met het Japanse Comme des Garçons.

In september werd tijdens de catwalkshow van Comme des Garçons al duidelijk dat zij het model van de nieuwste Nike Dunks onder handen zouden nemen. Als inspiratie voor de nieuwste Dunks zijn er elementen van het stadsleven van Tokio gebruikt. Zo vinden we de clubscene, graffiti, skateboarden, mode en veel stadse kenmerken terug in de designs.

Unisex

De nieuwste Dunk-samenwerking tussen Nike en Comme des Garçons is een opvolger van de Dunk Hi uit 2017. Oprichtster van het Japanse modemerk, Rei Kawakubo, wil continu nieuwe producten creëren. De Dunk is een unisex-ontwerp en is in twee ontwerpen verkrijgbaar. Een all-over monogram print en een eenvoudige zwarte schoen.

Nieuw materiaal

Met het nieuwe Nexkin materiaal is de schoen transparanter dan voorheen. Dit materiaal was eerder te zien op de Vaporfly SP en React Element 87. De kleuren die de Dunk krijgt geven een extra dimensie aan het effect. Het effect past dan weer perfect bij de stijl van ontwerpen van creatief genie Rei Kawakubo. Dit maakt de Nike Dunk uniek in zijn soort en een echte must-have.

Comme des Garçons

De vertaling van het merk naar het Nederlands is ‘Als jongens’. De naam vind haar herkomst in het liedje ‘Tous les garçons et les filles’ uit 1962. Het merk is in de jaren ’70 opmerkelijke mannenmode gaan produceren. Play, de luxe streetwear-lijn, wordt voornamelijk geproduceerd in Japan, Spanje, Turkije, terwijl ze in Frankrijk ook nog eens veel handgemaakte mode produceren.

De schoenen zijn exclusief te koop via Comme des Garçons en Dover Street Market.

Binnenkort in de P.C. Hooftstraat? Ga eens langs bij de nieuwe pop-up store van Choices by DL. Lees hier meer over de nieuwe winkel.

Op de hoogte blijven van ons nieuws? Check dan onze Facebook en Instagram.