SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

C.P. Company opent flagship store in Amsterdam

We hebben er lang op moeten wachten, maar ons geduld is dubbel en dwars beloond. De eerste C.P. Company winkel van Nederland is er eindelijk! Deze flagship store is tevens de eerste in de Benelux. Life After Football was bij de opening aanwezig.

De spiksplinternieuwe C.P. Company flagship store werd op 25 september jongstleden officieel geopend. BN’ers als Oussama Ahammoud, kunstenaar Pablo Lücker en Manuel Broekman wisten de weg naar de store meteen te vinden. Je vindt het pand in Leidsestraat op nummer 23. Geheel in de traditie en stijl van het Italiaanse merk is het bezoeken van de fraaie winkel een beleving op zich. We kunnen wel reppen van een experimenteel winkelconcept en het is zeker niet een winkel zoals je vaker ziet. De store is voorzien van kasten met planken in een hoek van 30° en rek met kledinghangers die van voor tot helemaal achterin de winkel doorloopt. 

Vooral het kleur- en materiaalgebruik valt op. De store is met veel gevoel voor design en esthetiek ontworpen, zo veel is duidelijk. We zien grove, grijze bakstenen muren. Veel beton, zilver en ijzer. Er is duidelijk een zeer stedelijke/urban sfeer gecreëerd. Voor de counter en de tafels in het midden is, in tegenstelling tot de grijze muren, juist dan weer voor felblauw  gekozen. Een kleur die doet denken aan het verven van kledingstukken. En dat is weer een knipoog naar een techniek waar C.P. Company sinds de jaren 70 een pionier in is. 

Godfather of urban sportswear

Inmiddels is C.P. Company een established merk dat wereldwijd miljoenen fans heeft. Maar het begon allemaal al in 1978 met Massimo Osti. De jonge grafisch ontwerper uit Bologna had sinds 1971 een eigen merk genaamd Chester Perry. Maar hij veranderde dit in 1978 naar C.P. Company. Massimo wist met zijn vooruitstrevende en creatieve visie een brand én kleding te creëren dat nog nooit was gezien. Het leverde hem de bijnaam ‘godfather of urban sportswear’ op. Inmiddels zijn de welbekende C.P. Company-items een graag gezien in de modewereld. De C.P. Company Goggle Jacket – de jassen met de capuchon met bril – is inmiddels verworden tot een regelrechte moderne klassieker. Niet treuzelen dus en op naar de flagship store in Amsterdam!

Meer informatie: www.cpcompany.com

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.