SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

C.P. Company eert de vriendschap met Lucio Dalla

C.P. Company ziet dit jaar Abraham. Het Italiaanse modelabel wil haar CINQUANTA anniversary natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Daarom heeft het bedrijf besloten om een aantal nieuwe collecties ter ere van haar 50ste verjaardag te lanceren. De eerste collectie staat in het teken van de vriendschap met Lucio Dalla.

Om haar 50ste verjaardag te vieren, wijdt C.P. Company het eerste hoofdstuk van haar jubileumserie aan de unieke relatie tussen de oprichter van C.P. Company, Massimo Osti, en Lucio Dalla. De collectie bestaat uit vijf T-shirts met korte mouwen en één T-shirt met lange mouwen. De shirts bevatten originele archiefafbeeldingen, foto’s en nieuwe kunstwerken, om eer te bewijzen aan het muzikale genie Lucio Dalla.

Lucio Dalla

Lucio Dalla, geboren en getogen in Bologna, is een van de belangrijkste artiesten uit de muzikale geschiedenis van Italië. Zijn muziek is al decennialang de soundtrack voor de levens van verschillende Italiaanse generaties. Dalla behoorde tot een genre van Italiaanse componisten dat bekend staat als ‘cantautori’, wiens teksten een stem gaven aan de ambities en frustraties van een naoorlogse generatie die op zoek was naar maatschappelijke verandering. Zijn teksten waren eclectisch, variërend van het leven van gewone mensen tot zijn liefde voor de zee en zijn passie voor auto’s. Hij schreef over het milieu, religie en natuurlijk over liefde. Lucio beschreef zichzelf altijd als ‘een vervuiler’ van muzikale genres.

Vriendschap

Het verhaal van Lucio Dalla en C.P. Company is een verhaal van vriendschap. Lucio en Massimo Osti maakten deel uit van de culturele omgeving van Bologna in de jaren zeventig: in die tijd was Bologna het centrum van de Italiaanse cultuur. Kunstenaars, ontwerpers, filosofen, zangers en dichters spraken over de veranderingen waarmee de moderne wereld werd geconfronteerd. De vriendschap was gebaseerd op wederzijds respect voor elkaar. De heren hadden namelijk beide bewondering voor het creatieve genie van de ander. Dit leidde er vaak toe dat ze samen aan verschillende projecten werkten. Zo ontwierp Massimo albumhoezen voor Lucio en droeg Lucio de op maat gemaakte C.P. Company kleding op het podium. Deze vriendschap zal voor altijd voortleven in de nieuwe kledingcollectie van het Italiaanse modelabel. 

Voor meer informatie zie: www.cpcompany.com

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.