SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Zien: dit is de nieuwe Rolls-Royce

Een nieuwe klasbak die het genot en comfort biedt zonder verlies van rijdynamiek. De nieuwe Rolls-Royce Ghost Extended is ontworpen in samenspraak met de klanten. En dat is wel bijzonder. Een auto vol met technologie zonder dat het afleidt. De Ghost Extended straalt pure luxe uit.

Rolls-Royce kondigde onlangs de nieuwe Ghost Extended aan. Tja en als ‘RR’ iets aankondigt dan zit elke autoliefhebber op het puntje van zijn/haar stoel. De nieuwe Ghost is ontwikkeld na een uitvoerig proces en overleg met de nieuwe generatie Rolls-Royce-klanten.

Design

De Ghost Extended biedt 170 mm meer ruimte dan de ‘gewone’ Ghost. Ook is er meer beenruimte achterin dan in welke vierzits-sedan dan ook. De ontwerpers hebben geprobeerd de extra lengte de verbergen door alleen de achterklep en de carrosserie rond de openingen van de achterklep uit te breiden. Hierbij behoudt de auto zijn lijnen.

De nieuwe achterkant van de Rolls-Royce

Technologie

Voor het eerst is er gekozen voor een verstelbare ‘Serenity Seat’. Dit biedt een totaal nieuwe dimensie aan het comfort op de achterbank. Achterin zitten is ook totaal geen straf. Het is de perfecte plek om je te laten vervoeren of om nog even wat te werken, mocht je de luxe van een chauffeur hebben. En is het werk gedaan? Dan is er een speciaal ontworpen champagnekoelkast tussen de achterbank.

De Ghost Extended is de meest geavanceerde Rolls-Royce die ooit is gemaakt op gebied van technologie. Zo is er Wi-Fi aanwezig en met het infotainmentsysteem kun je eigenlijk alles doen wat je wil. Ook is er veel aandacht voor een zuivere omgeving. Dit komt door het Micro-Environment Purification System. Deze zuivert de lucht continu wanneer er onzuiverheden worden gedetecteerd.

Andere technologische snufjes in de auto zijn het 7×3 high definition head-up display en de zelfparkeer-optie. Ook zijn er een aantal veiligheidsverbeteringen gedaan. Hieronder vallen zichtassistentie, alertheidassistentie, een viercamerasysteem met panoramisch zicht, botsingswaarschuwing en een waarschuwing bij het verlaten van een rijstrook.

Engineering

De nieuwe Rolls-Royce is uitgerust met een volledig aluminium spaceframe en een nieuwe V12-motor. Ook beschikt deze auto met klasse over vierwielaandrijving en vierwielbesturing. Het vermogen komt voort uit de 6,75 liter twin-turbomotor die exclusief voor de Ghost is ontwikkeld. De motor produceert 571 pk en 850 Nm koppel. Maar lawaai maken doet hij echter niet. Dit door 100 kilo aan akoestische dempingsmaterialen die in het chassis, de carrosserie en de banden zijn verwerkt.

De nieuwe Rolls-Royce Ghost Extended

Voor meer informatie zie: www.rolls-roycemotorcars.com

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!