SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Zidane: ”Het raakt me om over mijn vader te praten”

Eén van ‘s werelds beste voetballers ooit staat model voor de nieuwste Montblanc Legend Blue parfum: Zinédine Zidane. Zizou was een stylist in het veld en blijkt niet alleen binnen de lijnen over een meesterbrein te beschikken, maar ook als coach boekt hij successen! Hij is stoïcijns en weet welke stap in zijn carrière goed voor hem is. Logischerwijs kwam Montblanc met zijn campagne ”What Moves You Makes You” bij de voormalig middenvelder uit. Een legende schrijf je niet zelf, maar wordt voor je geschreven. In het geval van Zidane zit het wat dat betreft wel goed.

Zinedine Zidane

Schrijven met de hand is een belangrijke manier om gedachten en ideeën aan anderen over te brengen. Zijn er handgeschreven notities die bijzonder belangrijk voor je zijn? 

Ik heb veel handgeschreven notities die ik koester van mijn vader. Zijn schrijven is buitengewoon. Ik zie hem af en toe schrijven, het is prachtig om te zien. Het raakt me om over mijn vader te praten, want zijn verhaal is mijn verhaal: het is ons verhaal. Hij heeft veel mooie dingen overgebracht, en daar gaat het voor mij om.

Klopt het dat je altijd handgeschreven notities bij je houdt? Waarom? 

Ik houd de woorden van mijn vader dichtbij mij vanwege de betekenis die ze dragen. Hoewel hij ze misschien niet per se voor mij geschreven heeft, heeft hij ze aan mij doorgegeven, en dat is echt belangrijk voor mijn vader. Als familie hebben we ze zorgvuldig bewaard, omdat deze woorden belangrijk voor hem zijn en hij ze wil doorgeven aan ieder van ons. Van tijd tot tijd, halen we ze tevoorschijn omdat het ons goed doet ernaar te kijken. Wanneer je niet de mogelijkheid hebt gehad om naar school te gaan en je schrijft deze dingen op, is het omdat je een verlangen om dingen over te brengen. Hij heeft zijn eigen unieke manier om dingen over te brengen en hij haalt er altijd iets positiefs uit. 

We hebben je je hele leven handtekeningen zien zetten, maar heb je ook brieven ontvangen van fans? 

Ik kreeg na 1998 brieven van fans uit de hele wereld. Het was nogal overweldigend. In het begin reageerde ik op elke brief, maar het werd uiteindelijk te complex, maar ik zorg er nog steeds voor dat iemand namens mij reageert. 

Vind je het vandaag de dag nog steeds leuk om handtekeningen uit te delen? 

Ik weet dat ik mensen blij kan maken als ik een handtekening zet, omdat ik een persoonlijk stukje van mijzelf deel. Ik waardeer het, omdat het vragen van een handtekening moeilijk kan zijn. Ze zijn bang voor een negatieve reactie. Dus ik doe mijn best zodra iemand het vraagt. Zo heb ik er er nog nooit één geweigerd. 

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane 2
Zinédine Zidane

U bent iemand die voortdurend nadenkt over tactieken en strategieën, heeft u dan ook altijd een pen en notitieblok bij u? 

Ik heb meestal een tas bij mij voor al mijn spullen. Ik heb er altijd pen en papier in zitten. Ik noteer wat ik moet doen, de dingen die me te binnen schieten, of dingen die belangrijk voor me zijn. Bijvoorbeeld als ik een idee heb, dan zet ik het meteen op papier. Ik noteer ze zodat ik ze niet vergeet.

“Wat beweegt je? “, zoals in deze uitspraak, wat is het dat je echt beweegt? 

Ik ben geen gecompliceerd persoon. Wat mij beweegt is wanneer het kan tijd doorbrengen met de mensen die mij dierbaar zijn. Tijdens mijn carrière had ik het geluk dat mijn vrouw voor onze vier kinderen heeft gezorgd. Zo hoefde ik mij alleen zorgen te maken over mijzelf. te maken over mezelf. Ik was er tijdens mijn achttienjarige carrière zeker niet zo vaak als ik gewild had. Vandaag de dag haal ik veel plezier uit het aanwezig zijn en in beweging te blijven. 

Wat hoop je aan je eigen kinderen door te geven? 

Ik wil aan mijn eigen kinderen geven wat mijn moeder en vader mijn broers en zussen en mij deelden. Anderzijds… Kinderen moeten hun eigen leven leiden. Zelfs op een leeftijd waarop ze niet zeker weten wat ze willen. Daarom laat ik hen hun eigen weg vinden. Het enige wat ik wil is dat zij gelukkig zijn. Ik ben er om hen op die reis te begeleiden. Ik ben hier niet om hen iets op te leggen, maar alleen om de kennis te delen die hen kan helpen, vandaag en in de toekomst. 

Montblanc Legend Blue

De iconische Montblanc geur keert maart 2024 terug met een frisse, houtachtige, aromatische geur in een helblauwe flacon. Montblanc Legend Blue belicht een andere kant van de Legend man. Zijn zachte kracht en onconventionele wijsheid zijn gekanaliseerd in een frisse, houtachtige, aromatische geur die net zo elegant, mannelijk, modern en tijdloos is als hij. De wereld waarin hij leeft, mag dan snel en chaotisch zijn, maar hij blijft kalm en vastberaden en gaat geen obstakel uit de weg. Een inspirerende en authentieke leider en een man van contrasten. Hij balanceert tussen kracht en zachtheid, ambitie en bescheidenheid om met een doel te leiden.

Vond je dit nou interessant? Heb je AC Milan onlangs gezien rondom hun Champions League wedstrijden? De Serie A-kampioen gaat dit jaar namelijk volledig in Off-White naar haar miljardenbal wedstrijden. Check hier de outfits van de stijlvolle Italianen! 

Houd ook onze Instagram feed en stories in de gaten! Dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste lifestyle- en fashiontrends in de wondere voetbalwereld.