SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Wow: Virgil Abloh herontwerpt de Mercedes-Benz G-Klasse

Mercedes-Benz en Virgil Abloh hebben het eerste resultaat gedeeld van hun unieke collaboratie genaamd Project Geländewagen. De samenwerking heeft geleid tot een bizar toffe en zeer artistieke versie van een G-Klasse.

De Mercedes Geländewagen – zoals de Mercedes-Benz G-Klasse oorspronkelijk heette – bestaat al meer dan 40 jaar. Natuurlijk heef de auto zich in die vier decennia geëvolueerd. Maar kijk naar een variant uit 1971 en naar een splinternieuw model, dan zie je meteen overeenkomsten.

Eind juli kondigde Mercedes-Benz het Project Geländewagen aan. Dit behelst een unieke samenwerking tussen het automerk en de succesvolle designer Virgil Abloh. De artistiek directeur van Louis Vuitton en oprichter van Off-White. Samen met Mercedes-Benz’ Chief Design Officer, Gorden Wagener, heeft hij een G-Klasse ontworpen. De officiële hashtag die hierbij hoort is #TheNewLuxury. Maar de twee hebben niet zomaar een auto herontworpen. Ze hebben ook een boodschap. Hun resultaat is meer een casestudy die ons wil doen nadenken over onze manier van denken over luxe. En deze ideeën te verbeteren. Want wat is nu luxe en wat niet? Een bepaalde afwerking? Of een bepaald materiaal?

Unieke replica

Er zal slechts één versie van deze Mercedes-Benz G-Klasse worden gemaakt. En na de lancering zal er een unieke replica van hun creatie op ware grootte, worden geveild. En de opbrengst wordt gedoneerd aan een, nog onbekende liefdadigheidsinstelling die jonge kunstenaars ondersteunt.

Zoals je kunt zien is de creatie zeer herkenbaar als G-Klasse. Maar zowel van binnen als buiten zijn er toch grote verschillen. Zo is de body van de auto verlaagd en een stuk breder. Ook ontbreken de spiegels en de bumper bar. De gele letters op de banden vallen heel erg op net als de felblauwe uitlaatpijpen. Van binnen zien we een Formule 1-achtig stuur en een zeer strak en minimalistisch dashboard. En dan de knoppen. Dit zijn ‘simpele’ tuimelschakelaars. En onder de knoppen prijken plasticjes die zo uit een ouderwetste lettertang lijken te komen. Op riemen prijken de namen ‘Abloh’ en ‘Wagener’ naar de twee ontwerpers. De Londense fotograaf Bafic maakte de foto’s.

Mercedes-Benz G-Klasse

Meer informatie: www.mercedes-benz.nl.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!