SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

‘Where faith meets football’

Voetbal en geloof. Het gaat al jaren hand in hand samen. Spelers die een kruisje slaan voor aanvang van de wedstrijd, supporters op de tribunes die tijdens een penaltyserie knielend hopen op een goede afloop en vele andere verwijzingen. Denk aan ‘De hand van God’ van Maradona, maar ook voetballers die naar onze-lieve-heer of zijn volgelingen zijn vernoemd zoals: Arsenal-ster Gabriel Jesus, AC Milan-aanvaller Junior Messias en voormalig Chelsea-speler Victor Moses. Hoog tijd om het over spiritualiteit in het voetbal te hebben. Deze keer gaan we het hebben over de community van voetballers die gelovig zijn.

Ballers In God is de community voor Christelijke voetballers over de gehele wereld!

Zie je spelers op het allerhoogste niveau een eerdergenoemd kruisje slaan of een doelpunt aan een hogere macht opdragen, dan is de kans groot dat ze lid zijn van Ballers In God (BIG). Deze community is opgezet door de Engelsman John Bostock en onder de leden bevinden zich onder anderen onze landgenoten Cody Gakpo, Fabian Sporkslede, Jeffrey Sarpong, Elson Hooi, Kingsley Ehizibue en Lesly de Sa. Maar ook buiten onze landsgrenzen heeft BIG tal van aanhangers, onder wie Anthony Elanga, Ryan Fredericks, William Troost-Ekong, Eyong Enoh, Paul-José Mpoku en Aaron Iseka.

Bless you!

Op de website valt te lezen dat BIG is opgericht om fans van over de hele wereld te inspireren en aan te moedigen God op de eerste plaats te zetten. ‘Wij zijn een groep spelers, coaches en andere professionals die zich inzetten om ons geloof te ontwikkelen en verandering teweeg te brengen. We steunen, stimuleren en dagen elkaar uit om meer te zijn dan gisteren.’ Dit bijzondere platform is dus gecreëerd door professionele voetballers en zij willen hun supporters laten zien hoe zij, de Ballers In God, hun leven leiden en hoe God invloed heeft op hun reizen. Of je gelooft of niet: iedereen is welkom.

Ga er de komende tijd maar eens op letten en dan gaat je het opvallen hoeveel spelers met een boodschap van God het veld op stappen. Denk aan de custom made sokjes, ingepakte handen, tattoeages en nog veel meer!

Jurriën Timber's 100% God
Cody Gakpo