SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Welke voetballers spelen maar al te graag darts?

Vanavond staat de finale van het WK darts op het programma. In Engeland strijden de zestienjarige Luke Littler en Luke Humphries om de wereldtitel en het wordt ongetwijfeld een strijd waar vele voetballers naar kijken. Het afgelopen wereldkampioenschap zagen we immers al meerdere voetbalsterren genieten in Ally Pally, maar wie waren dit allemaal? We zetten echte dartsfans voor je op een rijtje!

WK darts

Nederlander in Ally Pally

Micky van de Ven maakte afgelopen de overstap naar Tottenham Hotspur en in Londen begon de verdediger voortreffelijk. Helaas kreeg de Nederlander begin november te maken met een hamstringblessure en daardoor zit voetballen er nog niet in. Wat je dan kunt doen? Naar Ally Pally! Dit is de zaal waar jaarlijks het WK darts wordt gehouden. Van de Ven keek niet alleen naar de wedstrijden, maar kwam ook zelf in actie op het podium. Het resultaat? Kijk het hieronder!

Analist Hartman

Quilindschy Hartman maakte eerder al zijn debuut in Oranje en debuteerde een aantal weken geleden als analist. De verdediger gooit regelmatig pijltjes richting de triple twintig op trainingskampen en heeft daardoor veel kennis over de sport. Bij Viaplay kwam de Nederlander een aantal weken geleden aan tafel en dit was voor hem een debuut als analist.

Premier League-sterren

Als je zelfs een juiching hebt die te maken heeft met darts, dan moet je toch wel groot fan zijn? James Maddison, middenvelder van Tottenham Hotspur, doet het na elke goal! De Engelsman staat er inmiddels om bekend en is al vaak aanwezig geweest als toeschouwer op grote darttoernooien. Kunnen we Maddison na zijn carrière ook aanschouwen als een deelnemer?

In Londen zijn er meerdere voetballers fan van darts. Bij Arsenal, de rivaal van Tottenham Hotspur, lieten twee spelers zien dat ze een pijltje kunnen gooien: Declan Rice en Leandro Trossard. In een video van Sky Sports werd het erg spannend, maar uiteindelijk kon er maar één iemand de overwinning pakken. Check de video hieronder!