SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Voor de echte waterliefhebbers: de prachtige duikhorloges van TUDOR

Op 6 maart 1946 richtte Hans Wilsdorf het bedrijf Montres TUDOR S.A. op, dat zowel heren- als dameshorloges maakte. De rest is geschiedenis, een rijke welteverstaan. Sinds de oprichting van het merk werden TUDOR-horloges herhaaldelijk uitgekozen door onverschrokken avonturiers en doorgewinterde professionals. Daarbij heeft het merk een lange geschiedenis in het maken van de meest geavanceerde en robuuste luxe duikhorloges die zowel door sport- als professionele duikers worden gedragen. Deze prachtige exemplaren van TUDOR zijn uiteraard verkrijgbaar bij HOUSE of GASSAN, de superieure aanbieder in de wereld van diamanten, juwelen en luxe horloges.

Tudor Duikhorloge

Pelagos 39

De Pelagos 39 is één van onze favorieten van TUDOR met de Titanium grade 2, monoblok uurmarkeringen van lichtgevend keramisch composiet, een snel verstelbaar sluitsysteem en een verlengstuk voor duikers: de Pelagos 39 combineert TUDOR’s ervaring op het gebied van professionele duikhorloges met de veelzijdigheid van een 39 mm kast en de opvallende glans van de gezonnestraalde, gesatineerde afwerking op de bezel en de wijzerplaat. Het resultaat is een sporthorloge met een geavanceerde horlogetechnologie en een elegant uiterlijk, geschikt voor zowel in de stad als in het water.

Pelagos FXD Alinghi Red Bull Racing

Een langdurig partnerschap tussen TUDOR en Alinghi Red Bull Racing werd gelanceerd in 2022, dit was de eerste keer dat TUDOR zich waagde in de wereld van competitieve jachtraces. De Alinghi Red Bull Racing AC75 vertegenwoordigt het allerbeste op het gebied van geavanceerde maritieme techniek en maakt gebruik van een gepatenteerde mix van koolstof, titanium en roestvrij staal om vorm te geven aan een romp die op snelheid uit het water springt. De gedurfde en innovatieve geest van TUDOR is volledig zichtbaar als het gaat om de twee nieuwe Pelagos FXD en Pelagos FXD chronomodellen. De watches zijn doordrenkt met de geest van TUDOR en Alinghi Red Bull Racing: twee afzonderlijke entiteiten die de visie delen om traditionele grenzen te verleggen.

Pelagos FXD Alinghi Red Bull Racing
Tudor Pelagos Marine Nationale
TUDOR Pelagos

US Navy

De Amerikaanse marine gaf tientallen jaren lang TUDOR duikhorloges uit, te beginnen aan het eind van de jaren ’50. De horloges werden beroemd gebruikt door SEAL-teams vanaf hun ingebruikname in 1962 tot in de jaren 80. Door de decennia heen heeft TUDOR de marine ondersteund als leverancier van uitgegeven horloges. De nieuwe Pelagos FXD is een eerbetoon aan tientallen jaren TUDOR-horloges aan de pols van duikers van de US Navy. Compleet met vaste bandstangen, een titanium kast, een high-performance uurwerk en een unidirectionele ronddraaiende bezel.

Marine Nationale

TUDOR was tussen de jaren vijftig, toen het merk een van de eerste moderne professionele duikhorloges creëerde, en de jaren tachtig de officiële leverancier van de Marine Nationale (de Franse Marine). In 1954 bood TUDOR met de creatie van zijn eerste duikhorloge, de Oyster Prince Submariner, een nieuwe oplossing voor het bijhouden van de tijd voor de groeiende gemeenschap van professionele scubaduikers. Het merk bood een hoogwaardig instrument aan, dat zowel betrouwbaar, robuust als betaalbaar was. De bijzondere relatie tussen TUDOR en de Franse Marine ontstond begin 1956 met vele bestellingen en verschillende referenties als de 7922, 7923, 7924, 7928, 7016 en de beroemdste referentie 9401 tot gevolg.

De horloges werden altijd door de Franse Marine besteld zonder metalen band en in plaats daarvan gedragen met een stoffen versie. Twee soorten banden lijken vooral te zijn gebruikt door duikers en kikvorsmannen: zwarte, gevlochten nylon banden en, zeldzamer, met de hand vervaardigde banden gemaakt van elastieken bandjes van Franse parachutes, die herkenbaar zijn aan hun groene kleur en hun gele of rode streep in het midden.

Deze horloges belichamen bij uitstek het concept van een multifunctioneel horloge en zijn daardoor erg populair bij verzamelaars. Deze robuuste, essentiële instrumenten met hun blauwe wijzerplaten en bezels die zijn aangetast door zout water en de zon, herinneren aan het lef dat nodig is voor een leven vol avontuur onder het wateroppervlak in de vijf oceanen.

Ook één van de prachtige duikhorloges van TUDOR bemachtigen? Neem een kijkje bij HOUSE of GASSAN.