SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Van het veld naar de zakelijke arena

Waar in het verleden vooral rondom transfers en contracten juridische, financiële en fiscale kwesties speelden, daar is het tegenwoordig nog veel complexer geworden in de voetballerij. We zien, parallel aan de enorme groei van de sociale media, grote merken steeds vaker kiezen voor voetballers als ambassadeur van hun merk. Uiteraard kennen we Lionel Messi bij Adidas en Cristiano Ronaldo bij Nike als uithangbord van de sportfabrikanten, maar ook in de modewereld zien we steeds meer voetballers verschijnen. Zo tekende Jack Grealish onlangs een zevencijferige deal bij Gucci, terwijl Bukayo Saka, Marcus Rashford en Son Heung-min in Burberry-campagnes verschenen. En ook rijzende ster Jude Bellingham zou op de korte termijn bij Louis Vuitton een deal tekenen.

Sportrechtadvocaten David Molenaar en Ronald van der Stap

Hoewel deze sponsorcontracten erg lucratieve bijkomstigheden zijn voor de voetballers, zijn het tegelijkertijd ook erg complexe zaken die van grote impact kunnen zijn op de carrière van elke speler. In deze rol kan een sportrechtadvocaat een uitweg bieden. De gespecialiseerde advocaten van advocaten-, notarissen en belastingadvieskantoor AKD bieden niet alleen op juridisch gebied transparante ondersteuning, maar ook als strategische partners in het succes van voetballers.

Een succesvolle carrière op en buiten het voetbalveld

In een wereld waar elke zet cruciaal is, zijn sportrechtadvocaten niet alleen professionals die op juridisch gebied bescherming bieden, maar zijn ze ook partners in het verwezenlijken van de dromen en ambities van voetballers, op en naast het voetbalveld. De connectie tussen voetbal en zakelijke kansen is namelijk sterker dan ooit. Lucratieve partnerships, sponsordeals en commerciële kansen? Het imago van een voetballer is zijn meest waardevolle bezit. De sportrechtadvocaten van AKD waarborgen dat beeldrechten, merchandising en commerciële overeenkomsten in lijn zijn met de persoonlijkheid en waarden van de voetballer.

Sportrechtadvocaten David Molenaar en Ronald van der Stap
Sportrechtadvocaten David Molenaar en Ronald van der Stap

Toekomstplanners

Een succesvolle carrière houdt niet op met het laatste fluitsignaal. De sportrechtadvocaten van AKD zijn toekomstplanners die voetballers begeleiden bij investeringen, zakelijke ondernemingen en de overgang naar nieuwe uitdagingen na hun actieve carrière. Hun doel is om ervoor te zorgen dat elke stap die wordt gezet, elke deal die wordt gesloten en elk partnerschap dat wordt gevormd, voldoet aan alle wettelijke normen. Maar ook dat de belangen van onze cliënten worden beschermd, en dat alles op een transparante wijze zonder eigenbelang. AKD heeft het vermogen om de complexiteit van de juridische aspecten van de sportwereld te begrijpen en daarin te navigeren.

Benieuwd wat AKD voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op!