SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Touzani Foundation ontvangt de royalties van ‘Het derde’

‘Het derde’ is het nieuwste kunststukje van auteur en voormalig minister Pieter Winsemius. Na zijn boek over Cruijff en leiderschap ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’ wat een bestseller werd, hoopt hij nu weer te scoren. En dan niet eens scoren voor zichzelf, maar voor de Touzani Foundation.

De manier van schrijven van Winsemius leest heerlijk weg. Je wordt meegezogen in zijn non-fictieverhalen die op waarheid gebaseerd zouden kunnen zijn. Uit zijn boeken haalt hij niet alleen persoonlijke erkenning, hij wil ook maatschappelijk zijn steentje bijdragen. Zo heeft hij ervoor gekozen om de royalties van ‘Het derde‘ te schenken aan de Touzani Foundation, het goede doel van Soufiane Touzani. Een royalty is een bepaald bedrag wat je van de uitgeverij krijgt per verkocht exemplaar. Dit ligt gemiddeld op zo’n 10% en dat komt bij ‘Het derde’ neer op zo’n €2,10. Dat is op het oog niet zoveel, maar wanneer het boek veelvuldig wordt verkocht zal dit de Touzani Foundation alleen maar ten goede komen. 

Sport als middel

Het credo van de Touzani Foundation is: ‘Als kinderen kunnen ontsporen, kunnen ze ook sporen’. Met zijn stichting wil Soufiane Touzani kansarme kinderen fitter maken, maar vooral leren om hun talenten te ontwikkelen, doelen te verwezenlijken en kansen te grijpen. De kinderen leren om zichzelf te presenteren met een microfoon in de hand en een camera op hen gericht. Zo kweken ze zelfvertrouwen en kunnen zij de sport als middel gebruiken. 

Met Pieter Winsemius nieuwste boek Het Derde steunt hij de Touzani Foundation

Voetbal, eenzaamheid en vriendschap

Met Winsemius’ nieuwste boek ‘Het derde’ verwijst hij naar een klassiek vriendenteam waar afkomst er niet toe doet. De liefde voor het spelletje en het plezier waarmee hij schrijft komen duidelijk naar voren in deze vermakelijke roman. Het vriendenteam is een herkenbaar verhaal voor veel amateurvoetballers in Nederland. Het verhaal sluit (onbedoeld) in grote lijnen aan bij de legendarische comedyserie All Stars. De populaire derde helft, de grappen en grollen in de kleedkamer, maar ook verdriet komt naar voren. Een coach met een bijzonder verhaal die elk weekend zichtbaar geniet van het derde elftal. Een elftal dat de visie van de club ziet veranderen na het aantrekken van een aantal Oost-Europeanen. Kortom een must read, al is het alleen maar om de Touzani Foundation te steunen!

‘Het derde’ is te koop in de boekhandels en op webshops als bol.com.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!