SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze 81 jaar oude whisky is een paar ton waard!

The Macallan doet een ode aan tijdloze meesterschap met de onthulling van The Reach. Een onvergelijkbare single malt whisky die een buitengewoon moment in de tijd weerspiegelt. Tijdens het jaarlijkse The Macallan Captains Dinner, waar zij een ode brachten aan de Nederlandse captains of industry, is de whisky voor het eerst tentoongesteld. Deze captains, die met leiderschap, eigenwijsheid en gedrevenheid binnen hun vakgebied uitzonderlijke prestaties verrichten en waardevolle innovaties nalaten, personifiëren de pijlers mastery, craftsmanship en legacy van The Macallan. The Reach representeert de duurzame spirit die al bijna 200 jaar de kern vormt van het merk.

Bijzondere whisky erfenis van 81 jaar geleden

Deze single malt whisky werd in 1940 ter ruste gelegd voordat The Macallan voor het eerst in de geschiedenis de deuren moest sluiten. Dit alles wegens het begin van de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig beschouwt men The Reach als een eerbetoon. Speciaal aan degenen die ondanks grote tegenspoed de distillatie van de spirit van The Macallan hebben hervat en aan de ambachtslieden die vandaag de dag de waarden van het merk hooghouden.

Meest bijzondere whisky

The Reach, een zeldzame single malt van 81 jaar oud, is de oudste whisky ooit uitgebracht door The Macallan. Speciaal gemaakt in een eikenhouten sherryvat. De donkere, kostbare whisky is verpakt in een exquise karaf van mondgeblazen, warm glas. Vervolgens is het glas geplaatst op een bronzen beeld van drie handen. Elke hand vertegenwoordigt personages uit de geschiedenis van The Macallan en hun verhaal.

Een ervan herdenkt de werknemers van de distilleerderij in 1940 die The Reach meer dan acht decennia geleden in moeilijke tijden op de wereld brachten. De andere hand is die van een voormalig voorzitter, Allan Shiach, wiens grootvader aan het hoofd stond van het bedrijf.  Dit gebeurde op een belangrijk moment, namelijk wanneer deze buitengewone drank voor het eerst in het vat werd gegoten. De derde hand is die van de huidige Master Whisky Maker, Kirsteen Campbell. Zij selecteerde zorgvuldig het vat uit 1940 dat werd gebruikt om The Reach te creëren en besloot dat het nu tijd was om deze kostbare whisky met de wereld te delen.

Speciale uitvoering

De verpakking waarin ze de The Reach presenteren is samengesteld door een collectief van Schotse ambachtslieden. Het resultaat is een handgemaakt kwartet van vloeistof, glas, brons en hout. Het oppervlak van de glazen karaf is voorzien van inkepingen die overeenkomen met de vingerafdrukken van de bronzen handen die het ondersteunen. De kist eromheen is gemaakt van het hout van een omgevallen iep, die vermoedelijk in 1940 op The Macallan Estate stond. The Reach is beperkt tot slechts 288 decanters wereldwijd, dus het is alleen voor de echte liefhebbers onder ons.

The Macallan 25 Year Old
Proost met The Reach
The Macallan collectie