SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

The King of Kickboxing

Het sociale media stond de afgelopen dagen vol met het GLORY Collission 3 gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven. In de GelreDome was het The King of Kickboxing die aan het langste eind trok en Ben Saddik versloeg op technische knock-out. Het gevecht tussen de twee titanen was een lust voor het oog en een ware uitputtingsslag.

Rico Verhoeven in aanloop naar zijn gevecht tegen Jamal Ben Saddik

Op zaterdag 23 oktober stonden The King of Kickboxing, Rico Verhoeven en The Goliath, Ben Saddik tegenover elkaar in het titelgevecht. In eerste instantie zou het gevecht tussen Rico en Alistair Overeem zijn, echter stuitte Overeem op een blessure en kon hij niet de ring in. Alistair was er op gebrand om de titel na tien jaar van Rico af te pakken maar in plaats daarvan mocht Jamal Ben Saddik zijn kans grijpen.

Fight!

Ben Saddik begon het gevecht sterk en kreeg Rico naar de grond, waar hij een (inmiddels beroemde) snee onder zijn linkeroog aan overhield. De veerkracht van de spierbundel was te prijzen, menig vechter was niet meer opgestaan na zo’n harde klap. Met een bebloede wang en een dik oog herpakte hij zich. In de derde ronde van de vijf werd Ben Saddik hard geraakt door de knie van de titelverdediger. De topfitte King legde Jamal Ben Saddik op de pijnbank. Een bewonderenswaardig gevecht eindigde in ronde vier met een TKO in het voordeel van de, nog steeds, Heavyweight Champion of the world.

Het Mekka van kickboksen

GLORY-voorzitter Pierre Andurand heeft genoten van het evenement en de mensen die eropaf kwamen. Met ongeveer 18.000 mensen in de GelreDome was het gevecht tussen Rico en Jamal het één na grootste evenement in de geschiedenis van GLORY. Pierre vertelde later dat ruim 100.000 de livestream vanuit huis volgde. Het pay-per-view concept was in Nederland nog vreemd, maar bleek een groot succes. Voor 19,99 euro kon je het gevecht tussen de twee zwaargewichten volgen. Door de COVID-19 uitbraak en de evenementen die helaas niet door konden gaan, stond GLORY aan het randje van faillissement. Om die reden kwam de voorzitter van de organisatie met het pay-per-view concept, wat achteraf een goede gok bleek te zijn.

In het nieuwe jaar wil Pierre de allerbeste namen op het evenement in actie laten komen. Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik, Badr Hari en Alistair Overeem zullen dan allemaal de ring instappen, mits ze blessurevrij zijn. Op deze manier probeert de Fransman GLORY, als organisatie, te laten groeien.

The King of Hollywood?

Rico Verhoeven is nu nog The King of Kickboxing, hoe lang hij dat nog volhoud is nog maar de vraag. De 32-jarige bokser ambieert naar een carrière als acteur. Rico heeft al enig ervaring wat betreft acteren, zo heeft hij een kleine rol in de hitserie Undercover op Netflix gespeeld. De geboren Bergenaar speelde in de serie, hoe kan het ook anders, de bodyguard van hoofdpersonage Ferry Bouman. Rico heeft acteerlessen in Los Angeles genomen en neemt het dus heel serieus. Hij kan zo in de voetsporen treden van Arnold Schwarzenegger, die ook de overstap maakte naar Hollywood na zijn carrière als bodybuilder. Arnie werd onder andere bekent in Hollywood door zijn rol als The Terminator en memorabele uitspraken die hij had door zijn Oostenrijkse accent. Met als meest beroemde het legendarische ‘I’ll be back!’.

Hall of Fame

Eerder deze week maakte GLORY haar eerste vechter in de Hall of Fame bekent, niemand minder dan Joseph Valtellini. Bazooka Joe stond bekent om zijn ongelofelijk stootkracht en verschrikkelijk harde low-kicks. In 2013 debuteerde hij voor GLORY en niet veel later, in 2014 pakte hij zijn eerste titel, de Glory Welterweight Championship. De ex-GLORY vechter is nu commentator bij de gevechten, omdat hij moest stoppen met boksen door het post-concussion syndrome. Wie de Canadees gaat opvolgen als nieuwkomer in de Hall of Fame is nog niet bekent, maar misschien wel een Nederlands kampioen, zoals Nicky ‘The Natural’ Holzken of Rico ‘The King of Kickboxing’ Verhoeven.

SOCIAL MEDIA

Op social media was er ook aandacht voor het gevecht tussen de twee grootheden in de sport. Zo liet onder andere Justin Kluivert weten op zijn Instagram story het gevecht te kijken en volgde er nog vele positieve reacties op de instagram-pagina van Rico zelf. Patrick Kluivert, Nigel de Jong, Edwin van der Sar en John Heitinga feliciteerde en loofde de Champ op social media. Er was ook aandacht voor de return van Gökhan Saki, die na zeven jaar terugkeerde bij GLORY met een zege op James McSweeney en het onverwachte verlies van de ervaren Roemeen, Adegbuyi, die in december Badr Hari nog knock-out sloeg.

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram