SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

TAG Heuer herintroduceert bijna vergeten icoon

TAG Heuer, het Zwiterse horlogemerk dat bekend staat om kwalitatieve en sportieve horloges, is on a roll de laatste maanden. Vorig jaar vierden ze het vijftigjarig jubileum van een van hun andere iconen, de Monaco. Het jaar ervoor was de Carrera jarig. Maar die twee iconen zijn niet de enige autosporthorloges in de collectie van het merk. Er is er nog een.

Tag Heuer Autavia

Naast de Monaco en de Carrera heeft TAG Heuer namelijk nog een bijna vergeten horloge in de collectie zitten.  Namelijk de Autavia. Dit model is de laatste jaren onder verzamelaars steeds meer onder de aandacht gekomen, getuige ook dit uitstekende artikel over de historie van een van de mooiste Autavia’s ooit gemaakt.

De Heuer Autavia werd eerst geïntroduceerd in 1962 en was een creatie van de toen nog jonge Jack Heuer. Hij bedacht een combinatie die tot op dat moment niet eerder was gemaakt. Namelijk autosport en luchtvaart. Dat leidde tot een horloge dat niet alleen op het moment zelf heel populair was, maar ook nu, decennia later, nog altijd modern oogt.

Nu komt het merk uit La Chaux-de-Fonds met een verrassend sterk gerestylede versie van de Autavia. En daar zijn wel wat opvallendheden aan te benoemen.

Voor deze nieuwe versie van de Autavia grijpt TAG Heuer voornamelijk terug op de luchtvaart-roots van het model. Zo heeft het horloge flink wat designelementen van pilot’s watches meegekregen.

Tag Heuer vintage

Allereerst is het horloge sterk vintage geïnspireerd, zonder direct terug te grijpen naar de wel degelijk heel indrukwekkende geschiedenis van de Autavia. Mick Jagger had er een, bijvoorbeeld, en The King of Cool, Steve McQueen himself zelfs. Zo waren er nog wel wat meer race-namen te benoemen, al werd een aantal van hen ook gewoonweg gesponsord door Heuer.

Het horloge heeft voorts een bronzen kast; een van de belangrijkste horlogetrends van de afgelopen jaren. Daar heeft TAG Heuer nog zo’n trend aan toegevoegd: vintage smoked wijzerplaten. De uren worden aangeduid met schreefloze cijfers, wat de uitstraling toch modern maakt.

De volgende trend waar TAG Heuer op inhaakt, is de verwisselbare banden. Het horloge wordt standaard op een donkerbruine kalfsleren of stalen band geleverd, maar dankzij een quick release system kun je dat eenvoudig vervangen. Ook zijn er NATO-banden verkrijgbaar. Het model komt ook in verschillende kleuren.

Opvallend is ook het uurwerk: het chronometer-gecertificeerde Calibre 5. De prijs voor het horloge komt uit op € 3.500, wat keurig is gezien het heel complete pakket wat je krijgt.