SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze TAG Heuer Carrera is bijna het perfecte horloge

TAG Heuer staat bekend als een avant-gardistische horlogemaker. Maar toch is die 160-jarige geschiedenis van het merk zo mooi dat je er moeiteloos een geweldig icoon uit kunt halen. En de remake ervan, is nu te koop.

160 jaar. Zo lang bestaat TAG Heuer inmiddels. Het merk werd opgericht in wat inmiddels bekendstaat als de bakermat van de Zwitserse horlogerie. Het merk heeft zijn hoofdkwartier in La-Chaux-de-Fonds, waar ook een groot deel van de horlogeproductie plaatsvindt. Deze TAG Heuer Carrera komt daar ook vandaan.

Het merk heeft zijn plek in de horlogegeschiedenis meer dan genoeg verdiend. Het begin van de twintigste eeuw stond vooral in het teken van het maken van chronografen, waaronder veel voor autosporten.

Maar pas vanaf de jaren zestig ging het pas echt goed met het merk. Onder de leiding van erfgenaam Jack Heuer werd een aantal horloges uitgebracht die inmiddels allemaal een iconische status hebben bereikt. De vorige week besproken Autavia was daar één van, en ook de Monaco is inmiddels echt een icoon.

Maar het bekendste, of in elk geval populairste model van TAG Heuer is de Carrera. Dit autosporthorloge werd geïntroduceerd in de jaren zestig, en combineert heel functioneel design met sportiviteit.

Voor het jubileum van TAG Heuer wordt dit horloge nu opnieuw uitgebracht, in een gelimiteerde editie. Maak kennis met de TAG Heuer Carrera:

 

De vorm van het horloge is 100% retro. Het design is vrijwel identiek aan dat van de originele Carrera. Wel is het horloge gegroeid naar hedendaagse proporties: van 36 naar 39 millimeter. De band is zwart alligator, wat cool is, al hadden we eerlijk gezegd een iets modernere band gezien.

Lees ook: deze Zenith past perfect bij je nieuwe Range Rover

Die groei is overigens niet alleen maar om het horloge er vet uit te laten zien. Ook is het nodig om plaats te maken voor het moderne uurwerk. Binnenin tikt namelijk het kaliber Heuer 02. Dit is een automatische chronograaf met een 80-urige gangreserve. En, speciaal voor deze editie, een jubileumrotor.

Het horloge wordt in gelimiteerde oplage geproduceerd, al is het ook weer niet té gelimiteerd. In totaal komen er 1.860 stuks en het horloge is beschikbaar vanaf juni dit jaar. De prijs is 5850 euro.

Uitgebreidere info lezen? Klik hier.