Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Steven Berghuis: ons moment van het weekend

PEC Zwolle-Feyenoord was een ongelofelijke wedstrijd, niet gek dat uit deze wedstrijd dan ook het moment van het weekend komt. Aanvoerder van de Rotterdammers Steven Berghuis legde een heerlijke pot op de mat en werd zo het moment van het weekend.

Sterk begin PEC Zwolle

Feyenoord begon slordig aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle en kreeg in de 4de minuut al een penalty tegen na een handsbal van Senesi. De penalty werd benut en PEC had de snelle 1-0 voorsprong te pakken. De Rotterdammers kregen het na deze wake up call nog niet helemaal te pakken en binnen 10 minuten kregen ze ook een tweede tegendoelpunt te verwerken. Van Duinen zag zijn harde uithaal aangeraakt worden en Bijlow was kansloos. Er stond Feyenoord een flinke klus te wachten om dit nog recht te trekken.

Comeback voor Feyenoord?

Feyenoord vocht zich steeds meer in de wedstrijd en met een mooie assist op de aansluitingstreffer van Leroy Fer begon ook Steven Berghuis warm te draaien. Even later volgde een pegel van Berghuis richting de kruising, maar de doelman van Zwolle wist deze te keren. De Rotterdammers leken dan toch wakker geschud.

5 minuten na rust wist de aanvoerder van de Rotterdammers dan toch het net te vinden. Van een meter of 20 haalde Berghuis uit en met wellicht een beetje hulp van de wind vliegt zijn poging over de doelman van PEC in het doel. Feyenoord was weer helemaal terug in de wedstrijd en op jacht naar meer dan een gelijkspel.

Comeback PEC

Maar dan, uit het niets komt PEC weer helemaal terug in de wedstrijd. Lennart Thy maakt op hele knappe wijze de 3-2. Hij controleert, dribbelt, draait en werkt uit de draai fraai af in de verre hoek. Even later denkt Thy zelfs even de 4-2 te maken, maar de Duitser stond buitenspel.

Wéér Steven Berghuis

Niet heel veel later zorgt wederom Berghuis voor een comeback van Feyenoord, met een knap schot dat in de verre hoek achter de keeper van PEC verdwijnt.

Boženík!

Maar dan, in de 88ste minuut, is het winteraankoop Róbert Boženík die voor de bevrijding van Feyenoord zorgt. Zijn eerste treffer voor de Rotterdammers is meteen een héle belangrijke.

Wat een wedstrijd. Wat een doelpunten. En ook belangrijk, wat een wedstrijd van aanvoerder Steven Berghuis. Met twee doelpunten en een assist was hij wederom ongelofelijk belangrijk voor de Rotterdammers en dé kandidaat voor het moment van het weekend.