SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Stap nu letterlijk in de bijzondere wereld van KLABU

Vandaag de dag zijn er nog altijd meer dan 100 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en vervolgingen. KLABU gebruikt sport als middel om vluchtelingen tools te geven om met plezier en trots sport te beoefenen ongeacht de omstandigheden. De term KLABU betekent ‘club’ in het Swahili, en laat dat nu de volgende stap zijn. 21 april is het zover, het alom geprezen KLABU opent haar gloednieuwe clubhuis aan de Haarlemmerdijk 106 in Amsterdam. Er valt heel veel over te zeggen, maar soms moet je gewoon iets meemaken om het mooie gevoel ervan te ervaren.

KLABU Clubhouse & Store @ Haarlemmerdijk 106

Door: Marith Baltus

Een prachtige missie

KLABU heeft door de jaren heen veel bekendheid vergaard met hun opvallende, prachtige merchandise, maar vooral met het bijzondere verhaal wat zij vertellen en uitvoeren. De sociale onderneming en stichting bouwt sportclubs in vluchtelingenkampen. KLABU verkoopt op haar beurt dan ook sportkleding om de stichting te financieren. Zo ontstaat er een sterke gemeenschap om het merk op te bouwen. Om sportkleding te kunnen verkopen moet het natuurlijk praktisch, maar ook mooi zijn. Wij kunnen je eerlijk zeggen, de kleding is mega gaaf! Kleurrijk, prachtig samengesteld en uniek in zijn soort. Te dragen tijdens het sporten, maar – eerlijk is eerlijk – ook is het merk een waar fashionitem.

Place to be

Nu is het Amsterdam-based merk weer een nieuwe mijlpaal rijker en mag het de opening van zijn nieuwe clubhuis openen op de Haarlemmerdijk 106 in Amsterdam. Dit clubhuis zal dienen als een hub voor de lokale gemeenschap en een plek waar iedereen kan genieten van sport en activiteiten. Het is dan ook de missie van KLABU om sport toegankelijk te maken voor iedereen en een nieuw clubhuis is een stap in de goede richting om deze missie uit te dragen. 21 april is de officiële opening van het clubhuis en iedereen is dan ook van harte welkom om dit samen te vieren. Met deze stap kan KLABU zijn impact nog meer vergroten. Zo zie je maar weer dat voetbal ook in deze vorm weer een gigantische verbindende factor blijkt te zijn.

 

Visit the KLABU Clubhouse & Store @ Haarlemmerdijk 106
KLABU Clubhouse & Store @ Haarlemmerdijk 106