SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Patek Philippe liefhebbers opgelet!

Patek Philippe is met vervelend nieuws gekomen voor de verzamelaars en liefhebbers. Een echt collectors item zal niet langer meer verkocht worden. Een horloge met een wachtlijst. Een zeer geliefde luxe sporthorloge met blauwe wijzerplaat dat na ruim vijftien jaar het assortiment gaat verlaten. Balen toch?

De Patek Philippe Nautilus Ref. 5711 / 1A-010 is de afgelopen vijf jaar ongeveer drie keer zo veel waard geworden dan de verkoopprijs. Na een productierun van tien jaar heeft de Zwitserse horlogemaker bevestigd dat het model niet langer leverbaar is. Na dit nieuws zal de waarde van het door Gérald Genta ontworpen horloge alleen nog maar stijgen op de secundaire markt. Verzamelaars moeten jarenlang op een wachtlijst staan voor het exclusieve roestvrijstalen exemplaar wat zo’n 30.000 Amerikaanse dollars kost. Kenners beschouwen dit horloge als één van de beste ontwerpen van de heilige drie-eenheid van horloges. 

Historie

De Patek Philippe Nautilus Ref. 5711 / 1A-010 werd in 2006 gelanceerd voor dertigste verjaardag van Nautilus. Verzamelaars wilde het zo graag hebben dat het snel een hit werd. De achthoekige lunnette zit om de zwarte, blauwe of zilverwitte wijzerplaat met reliëf. De witgouden, staafkleurige uur markeringen in het horloge hebben lichtgevende coating. Hetzelfde geldt voor de centrale uren- en minutenwijzers. Een mooie klok zonder veel poespas, maar toch zeer aantrekkelijk. 

De Patek Philippe Nautilus Ref 5711 / 1A zal niet langer meer bestaan

Innovaties

Dit zelfopwindende uurwerk heeft verschillende innovaties vanuit Patek Philippe. Dit zijn onder andere het 4-spaaks Gyromax-handwiel en de gegroefde balansgewichten. Ook de Spiromax balansveer in Silinvar is een prachtige innovaties. Deze balansveer zorgt voor de trillingen op een frequentie van 28.800 trillingen per uur. In dit collectors item is de centrale rotor van 21K goud. Een geweldige afwerking door de cirkelvormige nerven, schuine stalen onderdelen en bruggen zorgt ervoor dat het niet voor niks een Patek Philippe-zegel heeft. De Zwitserse fabrikant wordt niet voor niets ‘Master of Complications‘ genoemd!

 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.