SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Oud-profvoetballers lanceren de Play Mental Foundation

De afgelopen jaren horen we steeds meer voetballers kampen met mentale problemen. Vroeger werden onderwerpen als deze in de doofpot gestopt en kon je bij niemand je verhaal kwijt. Dit probleem doet zich niet alleen in de voetbalwereld voor, maar veel meer jongeren kampen met problemen als deze. Oud-profvoetballers Edson Braafheid en Gianni Zuiverloon lanceren daarom de Play Mental Foundation. De Play Mental Foundation is speciaal in het leven geroepen om bij jeugd en jongvolwassenen het taboe te doorbreken over mentale gezondheid.

Edson en Gianni hebben elkaar leren kennen als tegenstanders op het voetbalveld. Beiden zijn succesvolle, voormalige profvoetballers en hebben het ver geschopt in hun carrières. Toch ontbrak het in hun ogen veel te vaak aan mentale ondersteuning, op en naast het veld.

De ondersteuning die zij gemist hebben willen ze, middels de Play Mental Foundation, nu aan anderen geven. Samen met mental coaches, psychologen en ambassadeurs uit de sport- en entertainmentbranche, maar ook uit de zakenwereld, willen zij handvatten bieden om mentale weerbaarheid te versterken. Dat doen zij door het delen van hun persoonlijke verhalen en het geven van motivational talks, workshops en sport clinics op scholen, sportverenigingen en bedrijven.

Ambassadeurs

De eerste ambassadeurs zijn reeds aangesloten bij de Play Mental Foundation. Ryan Babel, Gregory van der Wiel en Regi Blinker zijn net als Gianni en Edson ervaringsdeskundigen en ook zij delen openlijk hun verhalen, ervaringen en (levens)lessen en dragen daarmee een belangrijk steentje bij. Op korte termijn zal dit aanbod aangevuld worden met inspirerende mensen en rolmodellen uit de sport, entertainment en het zakelijk leven.

Nog meer weten over de Play Mental Foundation? Ga dan naar www.playmental.com.

Ben jij een ster in Graphic Design en wil je ons team komen versterken? Check onze website en wie weet wordt jij onze nieuwe aanwinst!

Play Mental - Edson Braafheid & Gianni Zuiverloon