SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nothing can mute Pride

De Pride Amsterdam is in volle gang! Het evenement waar we vieren dat je mag zijn wie je wil zijn, ongeacht je gender of seksualiteit. Hoofdact van de Pride in onze hoofdstad is natuurlijk de traditionele Canal Parade. Tientallen organisaties varen zaterdag mee in de parade om de boodschap aan iedereen zo duidelijk mogelijk te verkondigen. Eén van de opvallende boten van dit jaar is die van KPN. Zij steunen dit jaar de LGBTQIA+-community met een wel heel bijzonder feestje!

Avtomat is één van de bijzondere DJ's tijdens de Pride

Jarenlang staan toeschouwers rijen dik langs de Amsterdamse grachten om de community te steunen. Dit is echter niet in alle landen zo vanzelfsprekend als bij ons. Neem maar eens een kijkje op Equaldex. Hier zie je dat nog veel landen, waaronder ook mede-Europeanen, nog altijd een onvoldoende scoren. Dat wil zeggen dat in deze landen mensen (nog) niet veilig de straat op kunnen om hun seksualiteit of gender te vieren. Een treurige situatie en dan voornamelijk voor de slachtoffers hiervan. Om hen een hart onder de riem te steken heeft KPN zijn boot van dit jaar volledig omgetoverd tot ‘Loud & Proud’-boot.

Vrije dj’s

Het ‘KPN Pride team’ besloot aandacht te geven aan de persoonlijke verhalen van drie van deze dj’s. Avtomat (Polen), ICHE (Kenia) en Shamsa (Jordanië) zijn alledrie artiesten uit landen die een onvoldoende scoren op de Equaldex. Deze drie dj’s houden wel van een feestje en gaan dan ook voor het oog van de gehele wereld een indrukwekkende set neerzetten. KPN werkt namelijk voor deze Pride samen met DJ Mag. Het wereldwijde platform voor elektronische muziek heeft geholpen met de selectie van de dj’s en zendt een livestream van de optredens uit.

Feest voor iedereen

Hilde Garssen, Chief People Officer en lid van de Raad van Bestuur bij KPN: “We vinden het belangrijk dat we kunnen en mee mogen varen met de Canal Parade. KPN zet zich in voor diversiteit, vrijheid en gelijkheid, zowel op de werkvloer als daarbuiten, offline en online. De Pride Amsterdam is voor ons een echt feestje, maar wel een met een serieuze ondertoon. Miljoenen mensen kunnen namelijk niet zijn wie ze echt zijn en mogen niet houden van wie ze echt houden. Hoewel we niet de illusie hebben dat wij dit wereldwijde probleem kunnen oplossen, vinden we het wel belangrijk om het aan te kaarten en aan de wereld te vertellen dat Pride zich de mond niet laat snoeren. Daarin spelen we als KPN graag een verbindende rol.”

Hopelijk zien we je zaterdag aan de kade van de grachten of tune je lekker in op de livestream van DJ Mag. Samen gaan we ons actief inzetten voor een veilige werk- en leefsfeer voor iedereen. Meer informatie over de actie, de dj’s en de livestream is te vinden op kpn.com/loudandproud

Nothing can mute Pride Amsterdam

Ons gloednieuwe magazine met coverster Robin van Persie is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.