SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Noa Lang: ”Het leven is anders nu”

Ons nieuwste magazine, ISSUE 78, is uit! En hoe kunnen we de lancering anders aftrappen dan met een groot interview met onze coverster Noa Lang. De Eredivisie is weer een stukje minder saai geworden met de komst van de veelbesproken, creatieve buitenspeler. Uiteraard kennen we Noa zonder blad voor de mond en met torenhoge, nietsontziende ambities op het voetbalveld. Al gaat dit tegenwoordig hand in hand met het vaderschap.

Noa Lang - Life After Football

Eén van de meest kleurrijke paradijsvogels van de voetbalwereld heeft zijn vleugels uitgeslagen en is weer geland op Nederlandse bodem. Klaar voor een heerlijk seizoen in de eredivisie. En dat vindt de meest opwindende PSV-aanwinst van deze transferzomer fijn. Al is het alleen maar omdat Noord-Brabant Noa Lang aan de Efteling doet denken. Er wonen hier warme mensen. Als ik aan Brabant denk, denk ik aan warmte. Ik heb het altijd al een gezellige provincie gevonden. Het geeft me echt een soort Efteling-vibe.” 

Droomvlucht 

Maar in de python of de droomvlucht is Eredivisie-attractie Noa Lang nog niet geweest sinds zijn terugkeer uit België. Wel maakte hij al de winnende goal in de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord, keek hij het Feyenoord-publiek daarna recht in de vijandige ogen, maar knuffelde hij na de prijsuitreiking bovenal met vrolijke  jongetjes met een beperking. Dat beeld vertederde Nederland en liet een kant zien van de geboren Rotterdammer die wellicht weinig mensen kennen of bij hem hadden verwacht. 

“Ik kreeg daar ontzettend veel berichten over op mijn socials”, zegt hij. “Voor mij was dat heel normaal.” Lang deed de jongetjes zijn net gewonnen medaille om, maakte foto’s en liet hen het PSV-publiek opzwepen. ,,Ik kan prikkelbaar zijn en impulsief maar dit ben ik ook. Ik hou gewoon van kinderen en wat ik deed toen in de Kuip is volgens mij heel normaal. Ik vind die jongetjes de leukste kinderen ter wereld. Het leven kan lastig zijn voor ze, maar ze staan heel gelukkig in het leven. Wij doen allemaal maar moeilijk en serieus in dat leven maar zij lijken zich nergens druk om te maken. Daar heb ik gewoon heel veel respect voor. En voor hun ouders voor wie het ook niet makkelijk zal zijn, ook. Dat mensen deze kant van mij niet kennen, maakt me niks uit. De mensen om mij heen weten hoe ik écht ben.” 

Noa Lang - zoontje Navy
Noa Lang - zoontje Navy

Navy Livai 

De echte Noa Lang is de stoere rasoptimist met onbegrensd zelfvertrouwen toch vooral ook sinds vier maanden vader van zoontje Navy Livai. En als het over Navy gaat wordt Noa bijna week. “Het is een gevoel dat ik niet kan uitleggen en het is ook met niets te vergelijken.” Navy’s geboorte bracht veel teweeg. “In het ziekenhuis stond ik in een hoek toen de dokter hem in mijn handen gaf. Hij zei: ‘Kijk, dit is je zoon.’ Ik hoorde wel van jongens dat het een heel apart gevoel is dat je nog nooit hebt meegemaakt. Dat is ook zo. Ik werd echt emotioneel. Voordat ik hem in mijn handen had, ging ik al huilen”

En dan kan het leven van een profvoetballer ook best hard zijn. “24 Dagen heb ik hem nu niet gezien want hij is op vakantie met zijn moeder. Ja, dat aantal weet ik precies, want ik tel de dagen af tot ik hem weer mag zien.” Lang committeerde zich aan de nietsontziende voorbereiding van PSV op het nieuwe seizoen en werkte zich van trainingskamp naar conditietesten en kwalificatieduels waarin vroeg gepiekt moest worden. In de tussentijd was Lang veroordeeld tot zijn telefoon als hij Navy wilde zien. “Ik zeg je eerlijk, altijd voordat ik naar bed ga, kijk ik filmpjes van hem die me worden toegestuurd.” Het leven is anders nu, ook op het veld. “Als ik scoor, denk ik aan hem. Het is een extra motivatie. Ik had altijd wel een doel maar sinds hij er is, is er ook iemand vóór wie je het doet. Ik wil hem trots maken. Dat hij later zegt: ‘Mijn vader is die gekke man die alles won.” Lang voelt de verantwoordelijkheid. “Ik ben veel voorzichtiger met hem dan zijn moeder. Met aankleden ben ik bang dat er een armpje klem zit.” Glimlachend: “Ja zo ben ik nu, haha.” 

Benieuwd naar het hele interview met Noa Lang? Check ISSUE 78 voor het uitgebreide gesprek met de kersvers vader.