SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het leven van een vechtlegende

Bijna alle voetballers hebben ook interesses in andere sporten. De een kijkt meer naar tennis of basketbal, terwijl de ander groot boksfan is. Die laatste sport wordt door sommige voetballers ook geregeld beoefend. Kickboksen hebben we het dan over. Hiermee kun je er namelijk voor zorgen dat je in topconditie blijft en alle spiergroepen uitdaagt. Vandaag duiken we daarom in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY meer in de wereld van boksen. We lichten de nieuwe Netflix-serie uit van Conor McGregor: McGregor Forever.

Nieuwe Netflix-serie Conor McGregor

Geschreven door: Milan Verleg

Haat of liefde

Het wordt vaak gezegd over Conor McGregor: you love him, or you hate him. Zo straalt hij altijd zijn eigen persoonlijkheid uit en staat hij bekend als een van de rijkste sporters ter wereld. Vijf van de zes bestverkopende pay-per-view-evenementen in de UFC-geschiedenis staan namelijk op zijn naam. En we kunnen je vertellen dat er aardig wat geld rondgaat in de bokswereld.

Toch waren de afgelopen jaren niet gemakkelijk voor de Ier en dat is precies waar zijn nieuwe serie over gaat. Hij brak twee jaar geleden zijn been in een gevecht met Dustin Poirier en velen mensen vreesden voor het einde van zijn bokscarrière. In de trailer was te horen dat McGregor dat ook deed: “Ik dacht dat het ook voorbij was.“

Niet te stoppen

Toch was hij vastbesloten niet te willen stoppen met deze schitterende sport: “Ik ben in een andere modus gerold. Het was ook de adrenaline en ik weet dat ik naar beneden zou zijn gekomen, maar een deel van mij dacht: stel je voor dat het zo van me werd afgenomen. Ik zou een ander persoon zijn en het was een beetje eng, om eerlijk te zijn. Maar het is McGregor Forever. Dat is het. En dat moet je niet vergeten!”

De serie geeft je nu een inzicht in de geschiedenis van de superster tot waar hij nu staat. Veel aandacht wordt daarbij dus besteed aan zijn ernstige blessure en revalidatieproces, maar er wordt ook gekeken naar hoe Conor is buiten de ring. Zo valt er onder andere te zien hoe hij is als vader en echtgenoot. Is hij dezelfde persoon binnen als buiten de ring?

Wil je de gehele serie kijken? Dan heb je geluk! Hij is vanaf vandaag te zien op Netflix en bestaat uit vier afleveringen van ongeveer één uur.

Toch meer interesse in wat anders? Vorige week keken wij in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY naar de documentaire “Allemaal Gelijk?”. Hierin wordt er gekeken naar racisme op de Nederlandse voetbalvelden.