SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nasrdin Dchar: ”Die wereld is een ware nachtmerrie”

De opnames van het vijfde seizoen van de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia zijn in volle gang. We spreken met één van de hoofdpersonen van de misdaadserie: Nasrdin Dchar, in de serie bekend onder de bijnaam Potlood. Nasrdin is al jaren te vinden op het doek en in het theater en won in het verleden onder meer de Gouden Kalf voor beste acteur. In zijn natuurlijke habitat: het Theater Walhalla in Katendrecht, vertelt de acteur over de bijzondere cast, zijn karakter Potlood, de grofheid en de wrede realiteit van de Mocro Maffia.

Nasrdin Dchar: ”Die wereld is een ware nachtmerrie”

”Ik speel mijn scenes en ga weer naar huis”

De behind-the-scenes videos geven de indruk dat de cast het erg goed met elkaar kan vinden. Maar volgens Nasrdin Dchar is het niet alleen gezellig: de acteur prijst de toewijding van zijn collega’s. ”Het is een hele bijzondere groep mensen bij elkaar. Dat vind ik erg knap van Achmed Akkabi, die natuurlijk het grote brein achter de serie is. Iedereen werkt met dezelfde overgave aan de productie”, begint Nasrdin lovend over de cast, die daarbij de kanttekening plaatst dat de acteurs elkaar minder zien dan de mensen denken. ”Je moet realiseren dat ik bijvoorbeeld afgelopen seizoen maar twaalf dagen op de set ben geweest. Ik speel mijn scenes en ga weer naar huis. Zoveel zie ik iedereen dus helemaal niet, maar toch is er een fijne klik binnen de cast.”

”Die wereld is een ware nachtmerrie”

De serie is fictief, maar ligt erg dicht bij de realiteit met de huidige situatie van de Mocro Maffia. En de realiteit is wreed, maar volgens Nasrdin is het juist belangrijk om dit niet te schuwen. ”Je bent gek als je de actualiteiten niet gebruikt. Die wereld waar we het over hebben is een ware nachtmerrie en dat willen we ook zo laten zien. We vertellen het zo authentiek mogelijk. Dan heb je het ook over de manier van praten. We weten precies hoe ze communiceren doordat de berichten van de pgp-telefoons onderschept zijn en als bewijsmateriaal dienen in de rechtszaken. Daardoor kunnen wij de kijker zo realistisch mogelijk meenemen”, aldus Potlood.

En bij die manier van communiceren hoort ook een bepaalde grofheid. In de serie is bijvoorbeeld ook veelvuldig het woord ‘kanker’ als scheldwoord te horen. ”Dat is inderdaad een interessante kwestie. Mijn personage, Potlood, is de man met brains. Hij is de man die het in de bovenwereld ook goed zou doen als zakenman of boekhouder. Ik weet nog dat ik voor mijn personage ervoor heb gekozen om dat woord juist nooit te gebruiken. Potlood betrap je er niet op, maar het mag naar mijn mening wel wat minder. Als ik het voor het zeggen had gehad, zou ik daar wellicht iets kritischer naar kijken.”

Overeenkomsten Potlood en Nasrdin

Potlood is in de serie een bedachtzaam en verstandig karakter, die als boekhouder en financiële man in de onderwereld fungeert. We vroegen Nasrdin naar de gelijkenissen tussen hem en Potlood. ”‘We hebben gelijkenissen ja, zoals het financiële. Ik heb zelf aan de HES in Rotterdam bedrijfseconomie gestudeerd en ben dus afgestudeerd bedrijfseconoom. Mijn studie heeft wel wat vertraging opgelopen door mijn acteercarrière. Ik vind het belangrijk dat wanneer je ergens aan begint, je het ook afmaakt. Een quote van mijn toenmalige docent Engels is me bijgebleven. De quote op de poster luidde: “A quitter never wins and a winner never quits”. Dat is ook echt mijn levensmotto. Ik ben van nature een piekeraar en dat heb ik ook wel in het personage van Potlood gestopt. De man met de vooruitziende blik, de strateeg en degene die al drie stappen verder denkt. Ik denk eerst na voordat ik wat zeg. ”

Nasrdin Dchar: ”Die wereld is een ware nachtmerrie”
Nasrdin Dchar: ”Die wereld is een ware nachtmerrie”

Benieuwd naar het hele interview met Nasrdin Dchar? Lees het onder meer in ISSUE #74! Koop jouw exemplaar nú in de Life After Football webshop en laat ons weten wat je ervan vindt!

Op de hoogte blijven van meer nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.