SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Must Watch: Spirit of the Ball

Elke week lichten we indrukwekkende documentaires, series, films, programma’s of wedstrijden uit die je niet mag missen. Een ‘MUST WATCH’! Zo blijf je op de hoogte van alles wat je op de televisie moet zien en mis je niks. Elke week iets om naar (uit) te kijken, zodat je lekker kan blijven bingewatchen. Deze week kijk je naar documentaire ‘Spirit of the Ball’.

Must Watch

Eén bal. Eén wereld. Eén bus. Een groepje actievoerders reist met een busje door achttien landen in Europa en het Midden-Oosten op weg naar het WK voetbal in Rusland, met het plan om mensen van verschillende landen dichter bij elkaar te brengen in de documentaire ‘Spirit of the Ball’.

Geest van het voetbal

Wat kan voetbal allemaal betekenen voor de wereldwijde maatschappij? “Heel veel” denken Andrew, Benni, Sven en een groep mensen van het initiatief ‘Spirit of Football’. Vanuit Londen begon de kleine groep een reis in een minibus, die uiteindelijk door achttien landen te betreden Moskou wist te bereiken. Wat hadden ze mee? Niet veel meer dan een voetbal en het overweldigende idealisme. Met veel ambitie trotseerde de groep zich door een groot deel van Europa en het Midden-Oosten met de missie om mensen van verschillende landen dichter bij elkaar te brengen, door middel van een voetbal. Op hun reis ontmoette het team veel verschillende mensen, culturen en omstandigheden. Terwijl ze de landsgrenzen overschrijden, bereikten ze soms zelfs hun eigen grenzen – op persoonlijk vlak, binnen de groep en in het contact met andere mensen, maar ze verloren nooit de moed.

Voetbal verbindt

Of het nu bij een vriendschappelijke wedstrijd met vluchtelingen is, tijdens een ontmoeting met de burgemeester van Istanbul of midden in een file bij een grenscontrole – de geliefde mascotte kwam altijd goed van pas: een voetbal die tijdens de reis steeds kleurrijker is geworden en is voorzien van duizenden handtekeningen van iedereen die zich verbindt met de waarden van ‘Spirit of Football’. De groep moedigde zichzelf en de mensen die ze ontmoeten aan om te geloven in een toekomst vol wederzijdse hulp en begrip, waarin gemeenschappen zullen worden opgebouwd, even kleurrijk als de voetbal aan het einde van de reis zelf… De documentaire is nu te zien op Netflix.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Henk Fraser is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #72!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.