SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Must Watch: Solo, out of a dream

Elke week lichten we indrukwekkende documentaires, series, films, programma’s of wedstrijden uit die je niet mag missen. Een ‘MUST WATCH’! Zo blijf je op de hoogte van alles wat je op de televisie moet zien en mis je niks. Elke week iets om naar (uit) te kijken, zodat je lekker kan blijven bingewatchen. Deze week kijk je naar ‘Solo, out of a dream’. Het vervolg op de bekroonde documentaire ‘Solo, de wet van de favela’ uit 1994.

Must Watch

Talent in de sloppenwijken

‘Solo, out of a dream’ is een vervolg op de bekroonde documentaire ‘Solo, de wet van de favela’ uit 1994. Deze docu ging over twee talentvolle jonge voetballertjes die uit de sloppenwijken van Rio de Janeiro kwamen. De vrienden Anselmo en Leonardo waren destijds elf jaar oud en hadden maar één droom: profvoetballer worden.

Twintig jaar later

In 2015 kwam de nieuwe ‘Solo, out of a dream’ uit. Twintig jaar later van de voorgaande documentaire. Jos de Putter besloot terug te keren naar Rio om zijn hoofdpersonen van vroeger op te zoeken. Na de eerste film leken de dromen van de jongens helemaal uit te komen toen ze als gevolg van de film werden uitgenodigd voor een stage bij Feyenoord. Leonardo is het gelukt om vervolgens een succesvolle internationale voetbalcarrière te realiseren. Anselmo had jammer genoeg niet het geluk en werd niet goed genoeg bevonden en keerde terug naar de favela in Brazilië.

Hoe kijk je terug?

Jos ging bij beide mannen op gezoek. Leonardo zat na een aantal succesvolle voetbaljaren er echter niet bij als een winnaar. Gescheiden, eenzaam en in de laatste fase van zijn voetbalcarrière bezoeken ze zijn moeder die toch in een prachtige villa woont die Leonardo heeft laten bouwen. Anselmo zat vol in zijn geluk en heeft woont samen met zijn mooie gezin. Jos had maar één vraag en vroeg hoe zij terugkeken op hun leven en vooral de jaren na de eerste documentaire.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Robin van Persie is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.