SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Mr. Meat wordt de Salt Bae van Amsterdam

Mr Meat in Amsterdam

Je kent Salt Bae wel toch? Je weet het wel, die bizarre Turkse chef die voor de beste voetballers ter wereld de beste steaks ter wereld bereidt? Houd hem in gedachten. Want voor de ware carnivoren van Amsterdam en omstreken gaat er nu een zaak open die je precies gaat bieden wat je wilt. Hét walhalla voor carnivoren onder leiding van de Turkse slager-turned-chef Huseyin Tanribuyurdu. Als los wilt gaan op al dat vlees zonder pottekijkers kan dat ook: in de kelder zit een geweldige private dining… inderdaad, in de oude bankkluis!

Zijn restaurant gaat zeer toepasselijk Mr. Meat heten en is gevestigd in een oud bankgebouw aan de Haarlemmerstraat 118 in Amsterdam. Bij Mr. Meat draait het om de juiste cuts en uiteraard (smaak)kwaliteit want áls je vlees eet, moet het goed zijn. Mr. Meat is stiekem al jarenlang een begrip in Istanbul en het menu reikt dan ook verder dan ‘the good old’ ribeye, lamsrack, chateaubriand of burger (met zelfgemaakt brood).

Een van de signaturen dishes van Mr. Meat is Çıtır: een lamsrollade gevuld met knapperig lamsvet. Het lamsvlees wordt gevuld met het knapperige vet wat voor een flinke sensatie zorgt. Niet alleen in de mond maar ook aan tafel waar deze du moment wordt bereid. Andere opvallende gerechten op het menu: spaghetti met gesneden tenderloin, gerookte rundvlees plank of steak tartare.

Ook de wijnkaart ziet er vast veelbelovend uit. Een brede internationale selectie die je niet voor niets letterlijk verwelkomt bij binnenkomst. Op het menu staan onder andere elegante witte wijnen zoals een Pinot Gris uit Duitsland of volle Argentijnse Chardonnay. De brede selectie aan rode wijnen bevat klassiekers als een Barolo maar ook minder gangbare soorten zoals de Pian del Vigne uit het onherbergzame Italiaanse Montalcino.

De planning is Mr. Meat in januari 2020 officieel opengaat. Any moment now dus… En om je vast lekker te maken, hier de hele menulijst: