SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Moco Museum opent opnieuw haar deuren

Vanaf 1 juni mag het Moco Museum haar deuren eindelijk weer openen voor het publiek. Protocollen van het RIVM zijn opgevolgd, zodat bezoekers op een veilige manier kunnen genieten van de tentoonstellingen.

Gedurende de coronacrisis heeft het Moco Museum haar tijd nuttig besteed en is er flink gerenoveerd. Van tentoonstellingsruimtes tot aan de kunsttuin. Ook hangen er nieuwe werken van Banksy, Marc Rothko en Tracy Emin.

‘Final Days’

In de tuin van het museum staat een grote houten beeld, genaamd ‘Final Days’ en het AR (Augmented Reality)-kunstwerk ‘Companion’. Beide beelden zijn van KAWS. Vooral het AR-kunstwerk is een exclusief werk waar maar 25 stuks wereldwijd van uitgebracht zijn.

KAWS-Final Days kunstwerk in Moco Museum

Maatregelen

Om het museum veilig te kunnen bezoeken zul je een tijdslot moeten reserveren wanneer je een kaartje koopt. In dit tijdslot is maar een beperkt aantal mensen toegestaan, waardoor er geen grote drukte ontstaat. Het museum reguleert haar bezoekers en zo voorkomen zij enorme drukte. Bij aankoop van een toegangsticket ontvang je gratis een tweede toegangsbewijs voor een bezoek in november. Twee voor de prijs van één dus. Ook is in smalle doorgangen plexiglas opgehangen, waardoor je niet in contact kunt komen met passerende bezoekers.

Tentoonstellingen verlengd

Vlak voor de coronacrisis opende de nieuwe immersive digital art-tentoonstelling ‘Reflecting Forward’ van Studio Irma. Deze tentoonstelling is verlengd tot 1 november, zodat iedereen toch nog deze interactieve expositie kan komen bekijken.

Open Air Museum

Door de crisis wordt elke branche gestimuleerd creatief te denken en zo ook in de museumindustrie. Moco Museum heeft in samenwerking met Studio Irma aan een alternatief gewerkt. De tentoonstelling ‘Reflecting Forward’ is nu via de app ‘Moco Outside’ in de openlucht toegang krijgen tot AR-experiences. De app zal in juni online gaan met een uitgebreidere toelichting.

Vanaf vandaag kunnen de tickets online gereserveerd worden via tickets.mocomuseum.com/tickets.

Check hier ook de kunst van Adidas. Zij hebben onlangs een boek uitgebracht waarin ze alle sneakers uit hun rijke historie op een prachtige manier hebben afgebeeld. Het boek staat vol verhalen en anekdotes.