SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

MMA-gevecht tussen Elon Musk en Mark Zuckerberg

Als we het hebben over een MMA-gevecht denk je waarschijnlijk aan wedstrijden tussen Rico Verhoeven tegen Badr Hari of Conor McGregor tegen Michael Chandler. Toch hebben we het vandaag over een heel ander MMA-gevecht en je gaat het ongetwijfeld leuk vinden. De twee miljardairs Elon Musk en Mark Zuckerberg hebben elkaar namelijk via social media uitgedaagd voor een echt kooigevecht.

MMA-gevecht tussen Elon Musk en Mark Zuckerberg

Zuckerberg wil nieuw alternatief voor Twitter?

Je vraagt je vast of hoe dit tot stand is gekomen. Het begon met een idee van Mark Zuckerberg. Het gerucht ging namelijk dat de eigenaar van onder andere Instagram een alternatieve app voor Twitter wilde lanceren. De app gaat de naam Threads heten en de website The Verge wist op een of andere manier een afbeelding van de app te bemachtigen.

Dit wil Elon Musk natuurlijk niet hebben. De meer dan twee miljard Instagram-gebruikers krijgen dan namelijk met hun account direct toegang tot dit nieuwe ‘Twitter platform’. De vraag is dan of mensen het ook echt gaan gebruiken of dat ze liever bij het vertrouwde Twitter blijven. Eén ding is in ieder geval wel duidelijk: het gaat een concurrent worden.

Elon Musk reageerde daarna op zijn eigen Twitter-account op het gerucht: “Ik weet zeker dat de aarde niet kan wachten om exclusief onder Zuck’s duim te worden gehouden zonder andere opties.” Een twitteraar reageerde hierop dat Zuckerberg aan een Japanse vechtsport doet. Is het dan wel zo handig om een gevecht met hem aan te gaan? Dat maakt Musk niks uit: “Ik ben wel in voor een kooigevecht als hij dat ook is lol.”

Grapje of serieus?

Zuckerberg zag deze tweets van Musk ook en reageerde er op Instagram op: “Stuur me de locatie”. We weten niet of het als een grapje is bedoeld of serieus, maar de website The Verge zegt het te hebben gecheckt. Ze zeggen dat beiden bereid zijn om de kooi in te stappen.

Mocht dit er echt van komen wordt het natuurlijk een grote hit op social media. Wie denk jij dat er gaat winnen? We gaan je een beetje helpen met wat statistieken en daaruit kun jij het bepalen. Elon Musk is zeventien centimer langer dan Mark Zuckerberg. Dit is waarschijnlijk een voordeel voor de eigenaar van Twitter. Toch is Zuckerberg degene die een vechtsporter is. Zo heeft hij al ooit op social media gedeeld dat hij medailles heeft gewonnen. Wij durven daarom voor nu nog op niemand ons geld te zetten, maar we zijn erg benieuwd of het MMA-gevecht er echt gaat komen.

Wat is het vermogen van Elon Musk en Mark Zuckerberg?

Dat de twee mannen bakken met geld hebben weten de meeste mensen wel. Het vermogen van Elon Musk wordt nu geschat op ongeveer 200 miljard dollar, omgerekend 180 miljard euro. Mark Zuckerberg heeft daarnaast een vermogen van ongeveer 70 miljard euro. Niet verkeerd toch? Het lijkt er daarom niet op dat ze een wedstrijd organiseren om er inkomsten mee te verdienen.