SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

MINI Electric gelanceerd: en dit vonden we ervan

Onlangs kregen we de kans om met team MINI af te reizen naar Miami om de nieuwe MINI Electric te testen. Met de belangrijkste vraag: behoudt de Mini haar go-kart feeling?

MINI Electric design

De MINI Electric is de eerste volledig elektrische MINI ooit, sterker nog, het is de eerste MINI én de eerste kleine auto in het premium segment die puur op elektriciteit rijdt. En wij mochten ‘m testen, in Miami om precies te zijn.

De auto combineert duurzaam vervoer met het rijplezier, het ontwerp en de kwaliteit die typerend zijn voor MINI. Wanneer je de auto ziet, zie je ondanks dat het een elektrische variant is, nog altijd in een oogopslag dat het een MINI is.

Zoals we ook konden verwachten, is er lekker veel ruimte in een toch relatief kleine bak. De auto is gebaseerd op het bekende 3-deurs model van het Britse merk. Het is dan ook duidelijk te zien dat de elektrische variant nog altijd direct gerelateerd is aan de oudere modellen.

MINI Electric specificaties

De elektrische motor van de auto is goed voor 184 pk met 270 Nm koppel, de actieradius is 235 tot 270 kilometer. Belangrijk detail hierbij is dat er ondanks de accu’s in de auto, er geen bagageruimte verloren is gegaan. Dus al je koffers kunnen nog steeds gewoon mee op vakantie. Wanneer je het gas intrapt, voel je meteen de power van de auto, bovendien is de auto ook lekker wendbaar. 0 tot 100 lukt het elektrische model in 7,3 seconden. Verder heeft het auto een modern interieur met alle te verwachten opties.

MINI Electric test in Miami

Op uitnodiging van team MINI mochten wij dus mee naar Miami, om hier in de heerlijke hitte het nieuwe elektrische model te gaan testen. We werden hartelijk ontvangen in Hotel East en genoten de eerste avond van een heerlijk diner bij Quinto La Huella. De tweede dag konden we echt aan de slag met de auto en werden we langs de mooiste routes in Miami geleid. Doordat de auto elektrisch is, voel je meteen die kick als je het gaspedaal indrukt. Verder heeft de auto nog altijd een beetje dat “kart-gevoel”, de auto is licht te besturen, wendbaar en ga zo maar door. Ook het nieuwe design beviel goed, het is een MINI in veel aspecten van het ontwerp, maar toch verfrissend.

Na een hele dag in de auto te hebben doorgebracht, zijn wij stiekem al een beetje fan geworden van de MINI Electric.

De nieuwe MINI Electric is beschikbaar vanaf maart, kijk hier voor meer info!

Meer zien? Check ‘m hier.

Meer lezen over auto’s? Check hier de vetste auto’s die in 2020 uitkomen!

Meer lezen over lifestyle? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!