SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Mexicaanse kunst in een fles

De Mexicaanse geschiedenis staat bol van tradities die gebaseerd zijn op kleurrijke legenden, fabels en mythen. Daar is tequila er zeker één van. Dat is de reden waarom Mijenta met hun tequila streeft naar perfectie en deze met trots eren. Ana Maria Romero is de naam van de vrouw van Mejinta Tequila. Met ruim 25 jaar ervaring in de tequila-industrie heeft ze alle respect en vertrouwen afgedwongen van de tequila-autoriteiten in Mexico.

Mijenta Tequila!

Precisie baart kunst

Ana Maria Romero van maestra tequilera is dus de vrouw achter Mejinta Tequila. Alle tijd en precisie die nodig is creëerde een prachtige tequila. De kenmerkende smaak van Mijenta komt voort uit het secure, langzame proces en de traditionele methodes die het bedrijf gebruikt voor haar tequila. Zo selecteert Ana en haar professionele team van lokale jimadores (agaveboeren) de te oogsten planten met aandacht.

Goed gezelschap

De agave dat wordt gebruikt in de tequila krijgt de tijd om te groeien, de planten worden pas gekapt na zeven of acht jaar, in tegenstelling tot de twee of drie jaar die gebruikelijk is om bulktequila te produceren. De agaveharten worden vervolgens langzaam gekookt en gefermenteerd. Alles krijgt de tijd die nodig is voor het beste resultaat en smaak van de puurste vorm. Mijenta Tequila staat voor het delen met anderen. Ana wil ervoor zorgen dat het in goed gezelschap wordt gedeeld, net als alle andere goede momenten in het leven. Niet voor niets is Mijenta afgeleid van mi gente: mijn mensen.

Maatschappelijke kunst

Duurzaamheid en de lokale gemeenschap vormen het DNA van Mijenta’s filosofie. Niet alleen betrekken ze de lokale boeren en werknemers. Ze hebben ook een stichting opgezet, de Mijenta Foundation, die zich inzet voor het behoud van oorspronkelijke en voorouderlijke vaardigheden en ambachten. Alle verpakkingsmiddelen die nodig zijn, worden in Mexico gekocht, de flessen worden zelfs uit lokaal gerecycled glas vervaardigd, en al het papier dat Mijenta gebruikt, denk aan labels en stickers, wordt gemaakt van agave-afval. Het is duidelijk dat niet alleen de hoge kwaliteit van de tequila voorop staat bij Mijenta. Deze gaat hand-in-hand met de lokale cultuur en onze planeet.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Robin van Persie is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.