SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Meubelbedrijf Vitra geeft het goede voorbeeld!

Vitra

Duurzaamheid is vandaag de dag een essentieel onderwerp binnen onze maatschappij. Aangezien de voetbalwereld afgelopen jaar een enorme financiële klap heeft gekregen door de coronapandemie, zijn diverse teams gedwongen om te verduurzamen. Maar er zijn ook verschillende ondernemingen die al een langere periode bezig zijn om goed voor de wereld te zorgen. Een van deze bedrijven is Vitra, een Zwitsers meubelbedrijf. Met haar Circle Stores geeft Vitra haar producten namelijk een tweede leven.

De Circle Stores van het Zwitserse meubelbedrijf Vitra brengen duurzame managementprincipes in de praktijk, door haar producten een tweede leven te geven. Na de Circle Stores in Brussel en Frankfurt, wordt het succesvolle concept nu uitgebreid met een derde Circle Store in Zaandam. Vitra vermijdt kortstondige trends en laat niet-essentiële details weg. Dit doet het bedrijf omdat ze haar producten zo lang mogelijk mee willen laten gaan. Bovendien zijn de producten van Vitra zo ontworpen dat ze zo lang mogelijk in omloop blijven. Reparaties, terugnameprogramma’s en hernieuwde garanties helpen om de levensduur te verlengen. De Circle Stores verkopen gebruikte artikelen uit tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties en brengen ze zo weer in omloop.

Bijdrage aan duurzaamheid

Het creëren van hoogwaardige producten die lang meegaan en overbodige elementen weglaten, is de grootste bijdrage van Vitra aan duurzaamheid. Vroeg in het jaar 2020, nog voordat Covid-19 Europa had bereikt, verklaarde CEO Nora Fehlbaum deze visie tot kompas voor het volgende decennium bij Vitra. Duurzaamheid is voor Vitra geen project of bedrijfsdoel, maar een ondernemershouding. Deze houding komt in elke activiteit tot uitdrukking – van de bevordering van de levensduur van producten tot de keuze van duurzame materialen. De voortzetting van het Circle Store-concept bevestigt ook de consequente acties van de onderneming ter ondersteuning van de kringloopeconomie. Dit betekent een verdere stap in de duurzame ontwikkeling van het merk. Een mooi initiatief waar veel ondernemingen een voorbeeld aan kunnen nemen!

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.