SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Meer dan voetbal

Ronald Lepez is een oud Indonesisch-Nederlandse profvoetballer die zich volledig heeft gericht op het lesgeven en opleiden, zowel op als naast het voetbalveld. In 2011 verhuisde hij met zijn gezin naar Indonesië, waar hij voetbalschool Terang Bangsa en stichting Awas Kaki oprichtte. De stichting heeft als doel om kansarmen in Indonesië te faciliteren, door middel van voetbal, opleiden van jeugdtrainers, scholing en andere projecten zoals voedselhulp.

Ronald Lepez / Awas Kaki

Licht van de wereld

Ronald Lepez is een oud Indonesisch-Nederlandse profvoetballer die voor zowel SC Heerenveen als SC Cambuur heeft gespeeld. Na zijn voetbalcarrière heeft Ronald zich volledig gericht op het lesgeven en opleiden, zowel op als naast het voetbalveld. In 2011 verhuisde hij met zijn gezin naar Indonesië, waar hij voetbalschool Terang Bangsa oprichtte, wat ‘licht van de wereld’ betekent. Hier focust hij zich op het uitvoeren van de leerlijn en het mentoren van alle (jeugd)trainers. Naast de voetbalschool had hij ook de stichting Awas Kaki opgestart en die vullen elkaar natuurlijk perfect aan. Op deze manier probeert hij zo veel mogelijk uit het voetbal in Indonesië te halen.

De nieuwe lichting van Indonesië

Awas Kaki betekend letterlijk vertaald “let op je voeten”. De stichting staat voor het opleiden van jonge mensen met leidinggevende capaciteiten in de mogelijk armere plaatsen in Indonesië. De stichting heeft als doel om kansarmen in het land te faciliteren, door middel van voetbal, opleiden van jeugdtrainers, scholing en andere projecten. Na de afgelopen kerstvakantie hadden ze weer de kans om te beginnen aan de bijscholing van de trainers. Na een lange periode zonder cursussen vanwege het virus, konden ze weer beginnen met het opleiden van zestien jeugdtrainers. Dit seizoen met twee van hun senior high-klassen. Vier keer wordt er één uur praktijk en theorie gegeven. Hierna vindt een stage plaats bij de voetbalacademie. De docent van de cursus van dit jaar is één van de oud-spelers bij Awas Kaki en een van de meest talentvolle trainers van het land. Er zijn nu in totaal 237 verschillende trainers opgeleid.

Awas Kaki
Ronald Lepez / Awas Kaki

Voetbal, Scholing, Voedselhulp

Naast voetbal houdt Awas Kaki zich ook bezig met algemene scholing en voedselhulp. Voor de kinderen en jongvolwassenen die in betrekking komen probeert Awas Kaki studiebeurzen te verstrekken. Ze houden zich ook bezig met het samenstellen van voedselpakketten voor mensen in omgeving die dit nog steeds nodig hebben. Voornamelijk werklozen en weduwen helpen ze hiermee. Sinds februari zijn ze weer begonnen met het leveren van deze pakketten. Tot en met juni verdelen ze maandelijks 173 pakketten, die elk tien personen voedt. Na juni evalueren ze weer hoeveel ze hiervoor kunnen betekenen.

Ronald is goed bezig met de projecten van Awas Kaki. Hij hoopt dat over tien jaar in heel Indonesië dergelijke organisaties zijn. Dat de mensen die zij nu opleiden dan zelf mensen trainen en opleiden. Hij hoopt met Awas Kaki binnen tien jaar tientallen scholen en voetbalkampen opgericht te hebben, waar mogelijk een aantal profvoetballers als uithangboord of ambassadeur zullen fungeren. Help de stichting met een donatie en help de kansarmen in Indonesië.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Henk Fraser is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #72!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.