SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Martin Braithwaite en zijn miljoenenimperium

Martin Braithwaite in het Blaugrana van FC Barcelona deed menig voetbalfan zijn wenkbrauwen fronsen, maar waar op het veld nog wel eens aan zijn kwaliteiten wordt getwijfeld, staat dat buiten het veld absoluut buiten kijf. De Deense aanvaller is namelijk een van de meest vermogende voetballers ter wereld. En dat zonder de sterren van de hemel te spelen!

Martin Braithwaite

Voordat Martin Braithwaite zijn handtekening onder zijn contract bij FC Barcelona zette, wisten nog maar weinig voetballiefhebbers van zijn bestaan af. Na sportieve avonturen bij Toulouse, Middlesbrough en Léganes, leek de Deens international niet de gedoodverfde kandidaat om de geblesseerde Luis Suárez te vervangen in de punt van de aanval. Hij heeft nooit echt zijn stempel kunnen drukken op het spel van FC Barcelona. Sommigen suggereerden zelfs dat Martin Braithwaite het shirt van Blaugrana niet waard is. De Catalaanse supporters hebben dan ook niet lang gerouwd om het vertrek van de Deen. Ondanks zijn weifelende prestaties op het veld, is de huidig spits van RCD Espanyol één van de meest vermogende sporters van het moment. Qua ondernemerschap kan hij in ieder geval wel aan zijn voormalig ploeggenoten van FC Barcelona tippen.

Vermogen Braithwaite

Martin Braithwaite heeft zijn miljoenenimperium zeker niet opgebouwd met zijn jaren bij Middlesbrough of Léganes of bijzondere sponsorcontracten. Met een jaarsalaris van om en bij de 5 miljoen euro mag de Deen niet klagen, maar stond hij in zijn Barcelona-tijd volgens ‘The Sun’ op plek 14 op de loonlijst van de Catalanen. De spits heeft zijn knaken voornamelijk verdiend met zijn ondernemingsgeest. Braithwaite investeerde in 2017 samen met z’n oom Philip Michael namelijk zo’n 700.000 euro in vastgoedbedrijf NYCE Companies en zag zijn inleg binnen één jaar vertiendubbelen. Daarnaast heeft Martin Braithwaite samen met zijn vrouw een eigen kledinglijn en is hij eigenaar van een restaurant in Barcelona. Naar verluidt zou de Deen inmiddels over 210 miljoen euro aan financiële middelen beschikken. Buiten het veld is Martin Braithwaite dus een stuk trefzekerder!

Een andere voetballer met ondernemingsgeest is Pelé van Anholt. De voetballer met avonturen in Cyprus en de Verenigde Staten vertelt in gesprek met Life After Football over zijn succesvolle bedrijf Weyerd.