SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Marcelo ontwerpt Douchebags in hele speciale kleur

Hij is viervoudig Champions League winnaar, zat vijf keer in het FIFA Team of the Year en won zes keer op rij de prijs voor beste linksback van de wereld. Het scandinavische Douchebags vond het dus hoog tijd om Marcelo zijn eigen reeks tassen op de markt te brengen. Welke kleur het werd, dat mocht Marcelo helemaal zelf kiezen en hier zit een speciale reden achter.

Douchebags – ook bekend als Db – werd opgezet door Jon Olsson Delér, een voormalig professioneel freestyle skiër en alpineskiër uit Zweden. De link met een Braziliaanse voetballer ligt dan niet geheel voor de hand, maar lijkt een geslaagde greep te gaan worden.

LA Lakers

Normaal gesproken is het kleurenpalet van Db vrij ingetogen. Marcelo doorbrak echter dit palet met de onderscheidende kleur paars (PANTONE 19-3528 TCX). De nummer 12 van Real Madrid koos voor deze specifieke kleur, omdat het dezelfde kleur is als het paars van de LA Lakers. Sinds hij de kleur op het shirt van de Lakers zag, is het zijn ‘gelukskleur’. De Marcelo-fans zullen de link al snel leggen met het polsbandje dat hij elke wedstrijd draagt. Ook dit polsbandje is namelijk dezelfde kleur als het LA Lakers-paars. De keuze voor de kleur voor de reeks Db-tassen was dan ook snel gemaakt. 

“Ik vind het geweldig om te werken met merken die de cross-over vinden tussen sport en design”, zegt Marcelo,
“en deze kleurencollectie is een leuke manier om te beginnen met het maken van het soort producten welke ik elke dag gebruik.” Voor de Db-campagne bezocht het team een gemeentelijk voetbalveld in zijn geboortestad Rio de Janeiro en transformeerde dit veld door het in zijn kenmerkende paarse kleur te schilderen.

Marcelo X Douchebags lanceren samen tassenreeks in gelukskleur

De zes tassen uit de Marcelo X Douchebags-reeks komen vanaf 1 september op de webshop. Let op, de tassen zullen maar in een beperkte hoeveelheid beschikbaar zijn.

Benieuwd wie statistisch gezien de beste spelers uit de Europese competities zijn? We hebben 11 spelers op een rij gezet die de minste wedstrijden verloren gedurende hun carrière. Er staan in ieder geval een paar verrassende namen tussen! Lees hier het hele artikel.