SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Maak een tijdreis met dit meesterwerk van The Dalmore

Whiskyliefhebbers opgelet! The Dalmore komt met een nieuw meesterwerk: de Cask Curation Series. Deze vierjarige reeks, die jaarlijks zal verschijnen als een exclusieve limited edition release, is beperkt tot slechts 150 sets wereldwijd en bestaat uit drie zorgvuldig geselecteerde, exclusieve oude whisky’s. Wij kregen de kans om de eerste in de Cask Curation Series, The Sherry Edition, te proeven en onze verwachtingen werden overtroffen: elke whiskey had zijn eigen, unieke smaak!

The Dalmore

We gaan het hebben over de exclusieve Cask Curation Series –  The Sherry Edition.  Elke expressie in The Sherry Edition is van natuurlijke kleur en gebotteld op vatsterkte. Hierdoor zie je direct de schoonheid en het karakter van The Dalmore Single Malt, die ook nog eens perfect wordt afgewerkt in de zeldzame en exclusieve González Byass-vaten.

The 26 year old

The Sherry Edition bevat drie exclusieve single malts. Allereerst de ‘The 26 Year Old’, die is afgewerkt in de vintage González Byass 2002 Oloroso Sherry Cask. Met de geur van oranjebloesem, honing, abrikoos, vanille en cacao merkten we meteen dat er iets speciaals op ons aan het wachten was. De smaak van rozijnen, mandarijn, citrus, geglazuurde kersentaart en gekarameliseerde amandelen was dan ook voortreffelijk .

The 28 year old

Als tweede kregen we de ‘The 28 Year Old’, die is afgewerkt in de zeer zeldzame González Byass 30 Year Old Matusalem Sherry Cask. Deze whiskey is om je vingers bij af te likken en je smaakpupillen weten op dit moment niet wat het meemaakt. Zo proef je onder andere sherry gedrenkte rozijnen, oud-Engelse marmelade, marsepein en zoethout.

The 43 Year Old

Je wordt helemaal betoverd als je voor het eerst ‘The 43 Year Old’ proeft. Het is onmogelijk om in woorden te omschrijven wat je proeft. Elke sip vertelt een verhaal van 43 jaar zorgvuldige rijping en vakmanschap. De whisky is gefinished in een 30 jaar oud Apostoles-vat en de geur bevat tonen van warme honing, geroosterde kastanjes, zonovergoten rozijnen en Sevilla-sinaasappel.

Ondertussen verzorgden Nela, het favoriete restaurant van veel voetballers, ons met een heerlijk viergangenmenu. We kregen de perfecte combinatie tussen whiskey en eten, waarbij onder andere de whisky smoked salmon met horseradish en black pepper potato voor een fantastische middag zorgden.

The Dalmore
The Dalmore

The Dalmore Cask Curation Series

Op deze bijzondere dag proefden wij niet alleen de geweldige smaak, maar werden we meegenomen in het verhaal achter de whiskey. Zo onderzoekt The Dalmore met de Cask Curation Series hoe verschillende vaten de rijping van whisky beïnvloeden. Dit gebeurt op hun distilleerderij in Alness in Schotland. The Dalmore’s meesterdistilleerder Richard ‘The Nose’ Paterson OBE en meester whiskymaker Gregg Glass selecteerde voor The Cask Curation – The Sherry Edition drie van de beste The Dalmore whisky’s, gerijpt in zeldzame vaten van de gewaardeerde Sherry-bodega González Byass in Spanje.

Er is maar één set van The Cask Curation – The Sherry Edition te koop in Nederland en de prijs is op aanvraag. Neem dus vooral zelf een kijkje op de website van ‘The Dalmore‘ om meer te weten te komen over deze unieke whisky’s. Bekijk daarnaast onderstaande video waarin je ziet hoe er een unieke ‘The Dalmore’ verpakking wordt gemaakt! Zo word je zelfs meegenomen naar Florence, de stad waar wij vorig jaar de voetballer Sofyan Amrabat interviewde.