SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Droom op wielen van alle voetballers

Voetballers rijden vaak in de nieuwste en meest gave auto’s, terwijl ook fans graag zo comfortabel mogelijk arriveren bij een voetbalwedstrijd. Speciaal voor jullie hebben we dan ook nu een nieuwe bolide gevonden waarin waarschijnlijk elke voetballer wel een rondje wilt rijden. Het is de nieuwe Lynk & Co 08 en volgend jaar komt hij dan eindelijk naar Europa.

De nieuwe Lynk & Co 08

Geschreven door: Milan Verleg

Opvolger van Lynk & Co 01

De gloednieuwe auto wordt eerst in China gelanceerd, waarna hij in 2014 de overstap maakt naar andere markten, waaronder Nederland. Hier kan het niet anders dan dat hij in de smaak gaat vallen. Zo zagen we namelijk al eerder de Lynk & Co 01 die op bijna elke snelweg terug te vinden was. Nu willen ze dit succes dus herhalen met de Lynk & Co 08.

Laatst bracht het Chinees-Zweedse automerk meer informatie naar buiten over de auto. Er werd bekend gemaakt dat het een plug-in hybride SUV wordt op basis van het CMA-platform van de tweede generatie van de Volvo XC60. Het wordt daarnaast een auto voor de gehele familie, want met 4,82 meter lang, 1,91 meter breed en 1,68 hoog is er genoeg ruimte om je kinderen mee te nemen. Zo is hij maar liefst 30 centimeter lang dan de Lynk & Co 01.

Het krijgt daarnaast een 1,5 liter-driecilindermotor die gecombineerd wordt met twee elektromotoren voor een vermogen van 544 pk en een koppel van 900 Nm. Zo schiet je binnen vijf seconden van 0 naar 100 km/h en ben je binnen no time op jouw bestemming. Al moeten we zeggen dat het accupakket 39,6 kWh net zo indrukwekkend is. Deze maakt het mogelijk om een elektrische actieradius tot 245 km te bereiken.

Wat kost een Lynk & Co auto?

De prijs van deze bolide is helaas nog niet bekend. Hiervoor moeten we nog even wachten, maar de prijs van Lynk & Co 01 weten we wel: 44.882 euro. Daarentegen hebben we gelukkig wel al de foto’s van de nieuwe auto waarop er genoeg te zien valt. En houdt vooral onze website in de gaten om erachter te komen wanneer de exacte release datum is!

Ook benieuwd naar in welke bolide Haaland rijdt? Check het hier!

In 2024 komt in Nederland de Lynk & Co 08