SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Look Good Feel Better Campagne voor Wereldkankerdag

Vandaag is het Wereldkankerdag, een dag waarbij stilgestaan wordt bij de uiterlijke gevolgen van de ziekte. Want ook in de voetbalwereld, wordt niemand gespaard.

Ook in de voetbalwereld zijn er helaas verschillende voorbeelden van spelers, maar ook coaches, die te maken kregen met de ziekte.

Éric Abidal

Zo werd bij Éric Abidal in 2011 leverkanker geconstateerd.  De Fransman begon zijn carrière in 2000 bij AS Monaco. Na een moeizame start bij Monaco, vertrok hij uiteindelijk naar Lille, waar hij steeds vaker een van de uitblinkers was. Uiteindelijk verdiende hij met zijn prestaties een transfer naar Lyon, waar hij voor het eerst in zijn carrière prijzen won en zelfs voor de eerste keer Europees voetbal speelde. Na een aantal jaren uitblinker te zijn bij Lyon en het Franse nationale elftal, vertrok hij naar FC Barcelona. De Catalaanse club contracteerde Abidal in 2007 en betaalde €9 miljoen voor de verdediger. Met Barcelona won Abidal nog meer prijzen en leek alles voor de wind te gaan, tot in 2011 een tumor op zijn lever werd geconstateerd.

Real Madrid & Abidal

Een prachtig eerbetoon van Real Madrid, aartsrivaal van FC Barcelona, weerspiegelt de liefde voor de Fransman perfect. De club uit Madrid speelde tegen de oude club van Abidal, Lyon, daarbij droegen beide teams shirts met daarop Ánimo Abidal (wordt beter Abidal). De verdediger was altijd al een bikkel, dus na de operatie stond hij na zeven weken alweer op het veld. Uiteindelijk bleek de Franse verdediger een levertransplantatie nodig te hebben, waardoor hij langer uit de roulatie zou zijn. Maar ook hierdoor liet hij zich niet tegenhouden, Abidal keerde wederom terug op het veld voor FC Barcelona en won de landstitel nog een keer. Daarna keerde hij terug naar de club waar het allemaal voor hem begon, AS Monaco. Na het behalen van een knappe tweede plaats, vertrok hij nog naar Olympiakos, maar na 9 wedstrijden in Griekenland kondigde hij het einde van zijn carrière aan.

 

 Max Taylor

Een recenter voorbeeld is Max Taylor, speler van Manchester United. In 2018 werd bij hem teelbalkanker geconstateerd. Uit een ct-scan bleek dat er uitzaaiingen waren in zijn longen, buik en lymfeklieren. De carrière van de jonge voetballer leek al over voordat deze begonnen was, maar na zware behandelingen werd hij uiteindelijk genezen verklaard. Voor het Europa League duel tegen Astana werd hij voor het eerst weer opgenomen in de wedstrijdselectie van United. Volgens zijn trainer, Ole Gunnar Solskjaer is Taylor dan ook een inspiratie voor iedereen en staat hij zonder angst op het voetbalveld.

https://www.instagram.com/p/B2jDRi_DV-h/

 

Look Good Feel Better

Dit zijn twee verhalen, waarvan er nog ontelbaar veel meer zijn, niet alleen van voetballers. Deze verhalen zijn mooi, maar het gaat erom aandacht te vestigen op een wereldwijd initiatief: Look Good Feel Better. “Wereldkankerdag herinnert ons er allemaal aan dat kanker geen grenzen kent,” zegt Petra Odenthal, directeur van Stichting Look Good Feel Better Nederland. Het effect dat kanker en de behandelingen op mensen met kanker heeft op het zelfrespect en zelfvertrouwen is ook universeel. Zo blijkt uit het wereldwijde onderzoek.

In Nederland geven vanaf dinsdag 4 februari, Wereldkankerdag, bijna 400 schoonheidsspecialisten door heel Nederland een maand lang kosteloos behandelingen aan mensen met kanker. De actie van Look Good Feel Better gaat van start in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam.

Meer lezen over lifestyle?

https://lifeafterfootball.eu/annekee-molenaar-if-matthijs-moves-abroad-then-so-will-i/