SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… Wesley Sneijder

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of… .

Wesley Sneijder

Veel oud-spelers vinden het lastig om te vinden waar ze hun vrije tijd moeten besteden na hun actieve voetbalcarrière. Ook Wesley bleek het lastig te vinden om gelijk zijn draai te vinden bij één activiteit. Daar moest de recordinternational door ervaring achter zien te komen. Is het worden van een trainer iets? Zou hij als analist verder kunnen? Moet hij toch nog iets anders gaan proberen? Eén ding is zeker; Wesley zit niet graag stil en heeft tegenwoordig best zijn plekje kunnen vinden.

Wesley Sniper

Sneijder was één van de beste voetballers van zijn generatie. Volgens velen had hij in 2010 – na zijn Champions League overwinning en tweede plek op het WK met Nederland – de Ballon d’Or moeten winnen. Voor Ajax, Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, OGC Nice en Al-Gharafa speelde hij 573 wedstrijden waarin hij 152 keer wist te scoren en 145 assists in gaf. Sneijder won met deze clubs 21 hoofdprijzen, waaronder dus een Champions League. Met het Nederlandse elftal heeft hij 134 wedstrijden gespeeld, in onder andere drie verschillende WK’s en drie verschillende EK’s. De recordinternational van Nederland kan terugkijken op een prachtige carrière.

Trainer?

Hij heeft als voetballer al meerdere keren aangegeven dat hij de ambitie had om als trainer verder te gaan na zijn voetbalcarrière. Twee jaar nadat hij zijn schoenen ophing begon de toen 36-jarige Sneijder aan een verkorte trainingscursus van de KNVB. Wesley kwam tijdens zijn opleiding echter niet overeen met de KNVB. Hij vond dat ze meer begrip hadden moeten hebben en er niet van uit moesten gaan dat hij als ex-prof helemaal geen ervaring heeft. De KNVB vertelde hem dat hij een pass- en trapoefening niet eens goed uitvoerde. Sneijder en de KNVB kwamen er samen niet uit en daar kwam dus de keuze van Wesley om, voor nu, te stoppen met de opleiding. Hij blijft de ambitie hebben om ooit een club te trainen, dus wellicht vinden we hem later terug bij een opleiding.

Ondernemer?

Ondernemen zit ook in het bloed van de oud-international. In 2017 heeft Wesley, samen met wijnhuis van vriend Fabio Cordella, zijn eigen serie kwaliteitswijnen op de markt gebracht onder het label WS10. Onder het label vallen de WS10 Salento Red Wine IPG, de WS10 Salento Chardonnay IGP en de Salento Rosé Negramaro IGP. Hij is trots op zijn wijnen. Dat is waarom je het hem vaak ziet promoten op zijn Instagram-account.

TV-ster?

Wesley praat graag over het spelletje waarmee hij zoveel heeft bereikt. Hij is de afgelopen jaren vaker te vinden als analist op de televisie. Zelfs met presenteren is hij afgelopen jaar begonnen. In 2021 was Wesley Sneijder, samen met John Heitinga, Mark van Bommel en Dirk Kuyt te vinden als co-presentator in de Videoland-serie ‘Villa Oranje’. Hier deelden de oud-internationals van Oranje herinneringen van hun ervaringen in het Nederlandse elftal. Ook blikten ze vooruit op het EK dat destijds in 2021 op de planning stond.

Sneijder is echt een bezige bij. Hij wist wellicht niet wat hij na zijn voetbalcarrière precies wilde doen, maar door proberen en proeven van de verschillende mogelijkheden is het hem gelukt om zijn plekje te vinden.

 

Ons gloednieuwe magazine met coverster Henk Fraser is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #72!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.