SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… Samuel Eto’o

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of… .

Samuel Eto'o

Magische voetballer

Samuel Eto’o is natuurlijk één van de beste aanvallers van zijn generatie. Hij is Kameroener, maar heeft ook de Spaanse nationaliteit. Toch koos hij ervoor om voor zijn geboorteland en het land van zijn ouders uit te komen. Voor het Kameroens voetbalelftal was Eto’o van 1997 tot en met 2014 international, waarvoor hij in totaal 118 interlands speelde en 56 keer in wist te scoren. Samuel is op jonge leeftijd opgenomen in de jeugd van Real Madrid, maar kwam in de jaren erna maar aan zeven wedstrijden voor de Koninklijken. Naast Real Madrid heeft hij gevoetbald bij Leganés, Mallorca, Barcelona, Internazionale, Anzji Machatsjkala, Chelsea, Everton, Sampdoria, Antalyaspor, Konyaspor en Qatar Sports Club. Eto’o heeft zich bewezen tot ware clublegende van Barcelona en Internazionale, waar hij in totaal drie Champions Leagues mee won. Het was een speler die in zijn prime een gevaar was voor elke verdediging.

Voetballen doe je met je hoofd

Samuel heeft echter niet stilgezeten na zijn voetbalcarrière. Eto’o heeft laat zien dat hij niet alleen een goed getrainde linker- en rechterbeen, maar ook een geweldig werkend stel hersens heeft. In 2019 is het bekend geworden dat de voormalige aanvaller namelijk is aangenomen op de belangrijkste universiteit van Amerika. In 2020 begon hij met het studeren van bedrijfskunde aan Harvard University.

Voorzitter Kameroense voetbal

Tegenwoordig heeft Eto’o andere plannen. De voormalige Kameroense international is in 2021 verkozen tot voorzitter van de Kameroense voetbalbond (Fecafoot) met 43 stemmen, voor de toenmalige voorzitter, die 31 stemmen kreeg. Eto’o versloeg Seidou Mbombo Njoya, die in 2018 werd verkozen. De verkiezing van Njoya werd aangevochten door verschillende gebeurtenissen waardoor hij half januari is geannuleerd door het Hof van Arbitrage voor de Sport. Samuel Eto’o had aangekondigd dat hij zich kandidaat wilde stellen voor de functie en vond dat het tijd was voor een wederopbouw van het Kameroense voetbal. Eto’o was afgelopen januari en februari actief als gastheer bij de African Cup of Nations, die in Kameroen plaatsvond.

Lees je graag over voetbal, fashion en lifestyle? Bemachtig dan nu ons nieuwste magazine met coverster Henk Fraser via de webshop van Life After Football.

Daarnaast altijd op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.